9. kolo
20.10.2019 14:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad doma obral Betis o body

Real Betis sice na půdě domácího Realu Sociedad San Sebastian dobře začal, když ho poslal do vedení Loren Morón, ale na zisk bodů mu to nestačilo. Díky trefám Garcíi, Josého a Portua domácí otočili utkání ve svůj prospěch a slaví tři body.

Real Sociedad začal před domácími fandy ve velkém stylu a jeho ofenzivní choutky dělaly hostů ze Sevilly velké potíže. Na mokrém trávníku smáčeném prudkým deštěm plavali hráči a rovněž balon se často stáčel do nepřirozených pozic. Toho v šesté minutě využil Joseba Zaldúa, který si po straně naběhl k vápnu a obdržel míč po rychlé kombinaci domácích. Jeho tvrdá rána však nakonec zamířila nad bránu.

Jako první však udeřili hosté. Obránce Antonio Barragán našel před bránou Lorena, který míč uklidil do sítě. Sudí Grado sice nejprve gól pro ofsajd Barragána neuznal, leč po poradě s videorozhodčím byl nucen svůj verdikt přehodnotit a branka platila.

Domácí ekipa se sice ocitla v dosti prekérní situaci, ale rozhodně neměla v úmyslu něco vzdát. Ve 22. minutě se její tlak promítl i do skóre. Standardní situaci rozehrál Martin Ödegaard, po jehož centru se míč odrazil k Nachovi Monrealovi. Ten balón nastřelil do malého vápna, odkud si ho srazil do vlastní sítě Javi García.

Deset minut před koncem první půle se navíc domácím povedlo otočit skóre utkání. Po centru ze strany zakončil akci La Realu hbitým volejem útočník Willian José tak přesně, že se brankář Robles natahoval marně! Ještě před odchodem do kabin málem domácí zvýšili. Cristian Portugués postupoval z levé strany sám na Roblese, kterého překonal. Na brankové čáře však za svého brankáře zaskočil Moreno, jenž ve skluzu míč odrazil mimo.

Pět minut po změně stran pálil nepřesně Mikel Oyarzabal, kterému adresoval dobrou nahrávku Merino. O sedm minut později už se však domácí mohli oprávněně radovat. Ödegaard poslal do šestnáctky oblouček, na který si naběhl Mikel Oyarzabal. Tomu se v krkolomné pozici povedlo zády nasměrovat míč na dobíhajícího Crisztiana Portua, jenž se nemýlil. A když Joaquín v závěru orazítkoval jen břevno, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele