8. kolo
06.10.2019 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

San Sebastian doma tentokrát podlehl Getafe 1:2

Mikel Merino sice poslal rychlým gólem San Sebastian do vedení, jenomže další už Baskové nepřidali a po trefách Jaimeho Maty a Nemanjy Maksimoviće prohráli. Pro domácí je to už druhá porážka v řadě, která má za následek pád na pátou příčku ligové tabulky. Utkání výrazně ovlivnilo vyloučení Diega Llorenteho z 53. minuty.

Real Sociedad si tak trochu pokazil dobrou formu porážkou v Seville a ztracené body chtěl doma proti Getafe vydobýt zpátky. Madridský celek zatím vyhrál jen jednou a nutně potřeboval zabrat. Sestupové příčky se totiž loni pátému mužstvu nepříjemně přiblížily.

Domácí začali nejlépe jak mohli a už v 5. minutě se poprvé měnilo skóre. Na Portuguésův centr si přesně naběhl Mikel Merino a hlavou zajistil San Sebastianu vedení. Baskové navíc byli dál při chuti a Oyarzabalovo zakončení v pádu skončilo nad brankou. Ve 28. minutě zase obdržel balón za obranu Portugués a dal gól, jenomže kvůli ofsajdu neplatil.

Převaha domácích trvala celý druhý poločas a San Sebastian mohl neproměněných příležitostí jen litovat. V další velké šanci opět přestřelil Oyarzabal a poločasový výsledek 1:0 se nezměnil. Vzhledem k průběhu utkání by si na výhru Getafe vsadil jen málokdo, jenomže v 53. minutě uviděl druhou žlutou kartu Diego Llorente a rázem bylo všechno jinak.

Početní převahu využil klub z Madridu v 69. minutě, kdy Suárezův centr dopadl přesně na hlavu Jaimeho Maty a bylo to 1:1. Cristian Portugués sice mohl vrátit vedení na stranu Basků, ovšem skvělý zákrok předvedl Soria. San Sebastian by nejspíše bral i remízu, ale osud tomu chtěl jinak. V 89. minutě Ángel Rodriguéz hlavou sklepl balón na malé vápno a Nemanja Maksimović propálil vše co mu stálo v cestě. Getafe vyloupilo Anoetu a bodově si přilepší.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
vanGomm

oba dají gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele