6. kolo
26.09.2019 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Real Sociedad se po vítězství v derby posunul na druhé místo

O víkendu Deportivo prohrálo derby s Bilbaem a i v dalším baskickém měření vyšlo naprázdno. Real Sociedad na Anoetě zvítězil přesvědčivě 3:0 a v tabulce se posunul už na druhé místo a vedoucí Real Madrid. Brankáře Pacheca dvakrát překonal Oyarzabal a jednu branku si připsal José.

Výhra domácího celku je nakonec zcela zasloužená, Real Sociedad byl lepší od začátku do konce a svojí převahu zužitkoval už dvaceti minutách. Ještě než Oyarzabal poprvé rozjásal publikum na Anoetě, mohl tak učinit v 7. minutě Llorente, který centr Ödegaarda poslal mimo branku. Každopádně norský útočník další skvělou přihrávkou za obranu vyzval ke skórování Mikela Oyarzabala, který už proti Pachecovi uspěl. Ještě do poločasu San Sebastian náskok navýšil. Ve 32. minutě odcentroval z pravé strany Oyarzabal a hlavičkující William José byl z malého vápna neomylný. Poločas nakonec skončil pro Deportivo naprostým fiaskem, protože pět minut před jeho koncem zahrál jeden z obránců ve vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Mikel Oyarzabal si opět počínal dobře a San Sebastian vedl po prvním poločase 3:0.

Vrátit se zpět do zápasu mělo Deportivo už hodně složité, nebylo to však nemožné. Každopádně mužstvo ze San Sebastiánu mělo dál více ze hry, byť už třeba nemělo takovou převahu. Pacheco musel být neustále v permanenci a dobrý zákrok si na přední tyči připsal po střele Isaka.

Pět minut před koncem zápasu fauloval García a domácí měli ještě k dispozici jeden pokutový kop. Portu ale kolegu Oyarzabala nenapodobil, Pacheco jeho směr vystihl a tím pádem už se skóre zápasu nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele