31. kolo
24.06.2020 19:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

La Real je v krizi. Tentokrát ho potopil Aspas

Celta Vigo slaví, protože ze hřiště baskického Realu Sociedad si odváží všechny tři body. Ačkoli tahala po celý zápas herně za kratší konec, stačila jí jediná penalta. Zachráncem celku z Viga se stal samozřejmě Iago Aspas.

Real Sociedad byl na domácí půdě proti Celtě jasným favoritem, k tomu by ostatně stačil jediný pohled na tabulku. Jenže Celta je nevyzpytatelným soupeřem a Real Sociedad navíc v poslední době trochu uvadá. I dnes ho trápila koncovka, přestože v ní Baskové byli hodně aktivní. Mikel Oyarzabal se několikrát v úvodních deseti minutách pokoušel hrozit, jenže na brankáře Blanca recept nenašel.

V 11. minutě domácí rozehráli velmi slušnou standardní akci. K míči se postavil Ödegaard, který rozehrál po zemi na Januzaje. Ten zřejmě cvičeným signálem hledal pod sebou Merina, který mířil pouze do rukou brankáře. Celta naopak v útoku nebezpečně nevypadala a dlouho jí trvalo, než si vytvořila alespoň náznak nějaké šance.

V utkání obecně jsme viděli hodně nepřesností, a to na obou stranách. Především ze strany Celty se ale jednalo o vyloženě útrpný herní projev. A o to větší šok nastal ve 44. minutě. Aritz Elustondo totiž po úporném strážení strhl k zemi pronikajícího Aspase a sudí byl neoblomný. Pískal penaltu, k níž se postavil sám faulovaný, a dokonale ji proměnil - 1:0.

Teď musel La Real opravdu zabrat. Potíž tkvěla v tom, že se mu dnes nic nedařilo. Hodně aktivní Oyarzabal sice hýřil pohybem a často hledal své spoluhráče před brankou, ale ve většině případů se nepotkal s přesností, popřípadě byl na všechno sám. A to se s výsledkem něco dělá hodně špatně.

Do šance se v dresu Celty snažil dostat veterán Nolito, který zatím v krátkém angažmá v Galicii oslňuje. Jenže jeho pokus byl sražen pozornou obranou. Technicky zdatný Januzaj si po pár minutách potáhl míč na levou nohu a poté zkoušel odcentrovat zpět do ohně. Tam však zasáhl zkušený obránce Aidoo. V samém závěru neuspěl ani Merino a La Real tak prohrál. Celtě k tomu stačila jedna překvapivá akce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I bookmaker se občas mýlí. Snad to nebude platit u tohoto zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele