28. kolo
14.06.2020 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ztratil i San Sebastian, doma remizoval s Osasunou

V boji o Ligu mistrů ztratil i Real Sociedad, který i přes svojí převahu v utkání jenom remizoval s Osasunou. Letošní finalista Copa del Rey se dostal do nesnází v prvním poločase, když inkasoval z pokutového kopu. Odpověď našel až po hodině hry, ale žádnou další branku už přidat nestihl.

Real Sociedad si byl vědom ztrát Getafe i Atlética a mohl na ně zareagovat a popřípadě zvýšit náskok na čtvrtém místě, to se však nestalo. Poměrně vyrovnaný průběh prvního poločasu narušil Robin Le Normand, který ve vápně zahrál rukou a sudí musel odpískat pokutový kop. Adrián López si starosti nedělal a byť brankář Remiro vystihl směr, na penaltu nedosáhl. Osasuna se tak na Anoetě dostala do vedení a zaskočený Real Sociedad po zbytek poločasu marně nalézal cestičku k hostující svatyni.

Územní převaha domácích sice byla značná - 65% držení balónu, ale jen jedna střela na branku. Po přestávce se to domácí snažili změnit, ve 48. minutě pronikl do vápna Portu, ale jeho střela postrádala větší razanci. Nebezpečný byl i soupeř, domácí si hodně oddechli, když Marc Cardona náběhem za obranu a střelou šajtlí těsně minul vzdálenější tyč. Kdyby hosté odskočili na rozdíl dvou branek, dost možná by z Anoety vezli tři body.

Na kdyby se ale nehraje a v 61. minutě vyrovnal z pohledu Realu Sociedad Mikel Oyarzabal. Rychlý kontr Willian José posunul na lépe postaveného Oyarzabala a ten naprosto s přehledem uklidil balón do sítě. Real Sociedad si byl pak dobře vědom, že tři body by z tohoto zápasu mohly mít cenu zlata. Osasunu sice herně přehrával, ale obrana hostů vzdorovala. Nakonec byli domácí rádi za bod, protože v nastavení zakončoval nebezpečně patičkou Darko Brašanać a balón pomaličku doskákal opravdu těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele