4. kolo
14.09.2019 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad si vyšlápl na Atlético

O svojí stoprocentní bilanci přišlo Atlético Madrid. Los Colchoneros nestačili v Baskicku na tamní Real Sociedad a po první porážce v sezoně mohou přijít o průběžné vedení v tabulce. Real Sociedad se prosadil až po přestávce brankami Ödegaarda a Monreala.

Atlético cestovalo na Anoetu s bilancí tří zápasů a tří výher, ovšem moc dobře si bylo vědomo náročnosti utkání v Baskicku. Od úvodní minuty se hrála vyrovnaná partie a převahu neměl žádný z týmů. V první gólovce se ocitl až ve 26. minutě Mikel Oyarzabal, jenž se prosmýkl mezi dvěma stopery, avšak přízemní střelou nechal vyniknout slovinskou oporu Oblaka. O několik minut později byl v další obrovské šanci Ödegaard, který si z malého vápna vyskočil na centrovaný balón a hlavou těsně přestřelil branku.

Real Sociedad byl v prvním poločase nebezpečnější, branky se ale nedočkal. Kouč Diego Simeone nemohl být s výkonem svých svěřenců ani zdaleka spokojen a do druhé půle poslal místo nevýrazného Thomase Lemara Marcose Llorenteho. Ani to však Atletům nepomohlo a v 58. minutě se poprvé měnilo skóre. Martin Ödegaard s balónem u nohy pronikl do šestnáctky a leč bráněn, dostal se ke střele, která i s pomocí teče skončila za zády Oblaka.

Hosté potřebovali zareagovat, ale sotva se otřepali z úvodní trefy, inkasovali podruhé. Po standardní situaci a zákroku Oblaka se dostal k bezprostřední dorážce Nacho Monreal a zvýšil na 2:0. Tím strasti Atlética nekončily, protože Oblak se při zákroku zranil a musel být ošetřován a následně i střídán. Po chvilce dohadování nakonec přeci jenom přepustil místo v brance náhradníkovi Adánovi.

Hosté z Madridu měli zhruba půlhodinu na to, aby s výsledkem něco udělali. Velkou šanci na kontaktní gól promarnil Vitolo, který z vyložené pozice nechal vyniknout Miguela Ángela Moyu. Brankář domácích se pak blýskl ještě jednou po hlavičce Giméneze. Atlético nakonec kontaktní branku nevstřelilo a nic na tom nezměnil ani sedmiminutový nastavený čas. Atleti poprvé v letošní sezoně prohráli, Real Sociedad udeřil po přestávce dvakrát a bere všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

0:0

Reagovat
Pharrell

Odegaard

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele