23. kolo
09.02.2020 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad završil skvělý týden výhrou nad Athleticem Bilbao

Tomu se říká mimořádně povedený týden. Porážku od Leganésu minulý víkend Real Sociedad odčinil tuplovaně, nejprve postoupil přes Real Madrid do semifinále Copa del Rey a v neděli vše korunoval výhrou v prestižním "Derbi Vasco" s Athleticem Bilbaem. Real Sociedad zvítězil 2:1 a drží se v kontaktu s Ligou mistrů.

Něco málo přes hodinu se hrálo na Anoetě bez branek, než prolomil gólové mlčení Cristian Portugués, avšak pěkně popořádku...

Derby nemívá favorita a v tomto případě to celkem platilo. Diváci na Anoetě čekali na první gólovou příležitost do 9. minuty, to z dálky napřáhl Portugués a Simón dokázal střelu vytěsnit. Zajímavý pokus, ale méně nebezpečný, vyslal ze své kopačky i Mikel Merino. V tomto případě Simón nemusel zasahovat. Bilbao se dostalo poprvé ke slovu až před koncem prvního poločasu, k odraženému balónu se dostal Ibai Gómez, ovšem v pravý moment podklouzl a Remiro tak mohl střelu snadněji zpacifikovat.

Na Anoetě panovala skvělá atmosféra a zápasu chyběl jen gól, který by hru ještě více rozproudil. V 59. a znovu v 61. minutě střílel těsně vedle Alexander Isak. Tlak domácích se zvyšoval a o čtyři minuty později už to klaplo. Po přihrávce Isaka zůstal ve vápně nikým nehlídaný Cristian Portugués a jeho chladnokrevné zakončení znamenalo vedení.

Bilbao chtělo okamžitě odpovědět a to se také podařilo. Iker Muniain vysunul Iňaki Williamse, který byl sice v tísni, ale dokázal vystřelit a překonat Remira. Ani remíza 1:1 neměla dlouhého trvání. V 83. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Portugués krásně patičkou narazil Isakovi, který nadvakrát zakončil do branky. Veškeré snahy na další vyrovnání eliminoval Iker Muniain, který za svůj ostrý zákrok vyfasoval rovnou červenou kartu. Oslabený Athletic už se na nic nezmohl a v derby padl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele