37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Madrid porazil Villarreal a zajistil si zisk mistrovského titulu!

Vítězem neobvyklého ročníku 2019/2020 se ve španělské LaLize stal Real Madrid. Mistrovský titul si znovu zajistil po třech letech. K definitivní jistotě kolo před koncem soutěže mu stačilo porazit Villarreal a přesně to se také stalo. Výhru 2:1 vystřelil dvougólový Karim Benzema.

Real měl před utkáním všechno ve svých rukou, stačilo zvítězit nad Villarrealem a v tu chvíli by měl na čele nedostižný náskok. Hosté měli na stadionu Alfréda di Stefána o motivaci postaráno, ještě stále totiž bojují o Evropskou ligu.

Domácí neponechali nic náhodě a vykročili za vítězstvím již v prvním poločase. Po chybné rozehrávce defenzivy Villarrealu potáhl Modrić balón až k šestnáctce, rozdělil jej do strany na Karima Benzemu a ten přesným zásahem poslal Real Madrid do vedení. Real pak nechal aktivitu na soupeři, ale ten si směrem dopředu vůbec nevěděl rady a to platilo i ve druhém poločase. V 73. minutě fauloval Chakla ve vápně Sergia Ramose a Real měl k dispozici pokutový kop. Sergio Ramos ho rozehrál kuriózně jen posunutím na Benzemu, který vstřelil gól, ale rozhodčí to neuznal a nechal penaltu opakovat. Na vině měl být předčasný výběh. Druhé penalty se rovnou ujal Karim Benzema a nekompromisně zvýšil na 2:0. Krom vlastního výsledku domácím nahrával i průběh utkání mezi Barcelonou a Osasunou.

Real byl v laufu a do konce utkání měl i další šance. Po parádní Modrićově ráně se zatřáslo břevno a o dvě minuty později Villarreal vstřelil kontaktní gól. Vinent Iborra si naskočil na centr Gaspara a hlavou ho ťuknul do branky. Hosté dokonce v nastavení sahali po vyrovnání, ale Courtois výtečně zneškodnil střelu Bruna Soriana, přičemž Iborra pak netrefil prázdnou branku. Po závěrečném hvizdu propukla radost hráčů v bílých dresech, Real Madrid totiž získal svůj 34. mistrovský titul v historii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
milan78

1:3

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele