20. kolo
18.01.2020 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid porazil Sevillu a minimálně do neděle je první

Pořadí na čele LaLigy se zase mění, první místo patří po vítězství nad Sevillou Realu Madrid a na jak dlouho to bude, odpoví až duel Barcelony s Granadou. Real hrál se Sevillou vyrovnanou partii, ale nakonec byl efektivnější a díky dvěma brankám svátečního střelce Casemira zapsal tři body.

Real Madrid se po zisku španělského Superpoháru představil domácím fanouškům na Santiago Bernabéu, kde ho čekal průběžně čtvrtý tým FC Sevilla. Souboj byl o to pikantnější, že na lavičce Andalusanů seděl Julen Lopetegui, tedy muž, který nahradil Zinédina Zidana po jeho veleúspěšné první éře, jenže neuspěl a zase se rychle pakoval.

První poločas určitě divákům nenabídl to, proč na Santiago Bernabéu vůbec přišli. Místo ofenzivního fotbalu viděli spíše bojovnost a nepřesnosti. Brankových příležitostí bylo jako šafránu, tím spíše, že Tomáš Vaclík registroval jen jeden víceméně rutinní zákrok. Vůbec nejzajímavější okamžik celého prvního dějství přišel po půlhodině hry. Éver Banega rozehrál od rohového praporku a nikým nehlídaný Luuk de Jong hlavou překonal Courtoise. Na první pohled regulérní branka, ovšem sudí si všiml nedovoleného počínání Gudelje a gól neplatil. Sevilla se pak snažila Real zaskočit svojí aktivitou, nicméně branku nevstřelila.

Na góly si museli diváci počkat až do druhého poločasu. V 54. minutě Luka Jović šikovně vysunul patičkou Casemira a ten jemným dloubnutím překonal Vaclíka. Sevilla s odpovědí dlouho neotálela, osm minut po Casemirově brance se zpoza šestnáctky prosadil Luuk de Jong a tentokrát jeho branka platila. Ani výsledek 1:1 neměl dlouhého trvání a o pár minut později šel Real znovu do vedení. Vázquez poslal do šestnáctky povedený centr a Casemiro nikým nehlídaný hlavou vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Na tahu byla znovu Sevilla a měla zhruba pětadvacet minut na vyrovnání. Její síly však rychle ubývaly, navíc Real druhá branka evidentně nabudila. V 81. minutě předvedl proti Kroosově střele pohotový zákrok Vaclík a ještě udržel naděje svého týmu nad vodou, nicméně ofenzíva Rojiblancos už rezignovala. Real Madrid zvítězil 2:1 a minimálně do nedělního večera se posunul do čela tabulky o tři body před Barcelonu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
Rox

Vsazeno na Real, takže jasná plichta

Reagovat
Largo

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
boryland

1:2...……..

Reagovat
Pharrell

jdi už do prdele debile

Reagovat
Pharrell

opačné

Reagovat
Pharrell

**opačně

Reagovat
boryland

hele ty moulo,umíš počítat do deseti?

Reagovat
Pharrell

zdechni mrtko

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele