2. kolo
24.08.2019 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Guardiola obral Real Madrid o dva body

Real Madrid nedokázal navázat na první kolo dalšími třemi body, o což se postarali hosté z Valladolidu. Dlouho se ani jeden z týmů nepřiblížil k prvnímu gólu, ale v posledních pěti minutách padly hned dva - oba na každé straně.

Valladolid se statečně bránil slavnému soupeři, ale nevzdal se ani poté, co mu v 82. minutě vstřelil vedoucí gól Karim Benzema. Pro něj to mimochodem byla jubilejní 150. trefa v nejvyšší španělské lize. Jen o šest minut později se totiž prosadil hráč, jehož příjmení v Madridu moc nemusí. Sergi Guardiola.

Podle předzápasových prognóz to měla pro Real být hračka - takový svižnější trénink. A je pravda že soupisky obou týmů tomu nasvědčovaly. Do hry se v dresu Bílého baletu dostali Isco, Courtois, Marcelo, Ramos, Benzema nebo Bale. Právě zmiňovaný a ještě nedávno kritizovaný Velšan vzal na svá bedra první útok, který rychle táhl k bráně strážené Masipem. Centrem ale našel jen dobře postaveného Salisa.

Po souhře Carvajala s Jamesem Rodríguezem o chvíli později míč doputoval v pokutovém území k osamocenému Baleovi, na kterého hostující obrana opět zapomněla. Bale ale její chybu nepotrestal, protože v těžké pozici pálil špičkou kopačky těsně vedle vzdálenější tyče! Ani hosté nechtěli zůstat soupeři nic dlužni. Po Masipově dlouhém výkopu Enes Ünal vyhrál hlavičkový souboj a posunul míč ke Guardiolovi, ten ale zakončoval jen do pozorného obránce Carvajala.

Real se hodně snažil a zasypával Masipa množstvím střel, ale velké potíže mu dělala přesnost. Z devíti střel v první půli musel Masip osobně řešit prakticky jen jednu. Po souhře s Marcelem Kroos načechral míč na hlavu Jamese Rodrígueze, který zakončoval rovněž mimo.

Karm Benzema se hnal za jubilejní trefou po celý zápas a ve 38. minutě se mu to málem povedlo. Masip ovšem jeho ránu v pokutovém území vyrazil na rohový kop bravurním zákrokem. Perfektní spolupráci po změně stran předvedlo duo Marcelo a Bale. Brazilský vlasáč našel jemným centrem hlavu velšského reprezentanta, který však ve výskoku mířil těsně vedle tyče.

Real se vepředu hodně trápil a změnit to měl mladík Luka Jović. Ten po pouhé minutě pobytu na hřišti dokonce zakončil, jenže hlavou trefil pouze břevno! V 82. minutě už to Realu vyšlo a byl to právě oslavenec Benzema, který si zády k brance připravil nahrávku od Varaneho a bezchybně zakončil - 1:0.

Real Valladolid se však nevzdal a šokoval Santiago Bernabéu. Óscar Plano hbitě a odvážně pronikl s míčem na polovinu Realu, kde našel skvěle nabíhajícího Sergia Guardiolu. Ten napravil pálení svých dnešních šancí a v 88. minutě srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Filip236

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Messi the Genius"10"

3-1

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

2:2...………….

Reagovat
Pharrell

dobrý tip na remízu

Reagovat
Pharrell

R9 překvapil staré známé......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele