31. kolo
24.06.2020 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid si i díky výstavní Ramosově trefě poradil s Mallorcou

Real Madrid si poradil s Mallorcou bez větších potíží a na stadionu Alfreda Di Stefána oslavil cenné tři body. Ty mu zajistily zásahy Viníciuse Júniora a Sergia Ramose, který je v poslední době střelecky k nezastavení.

Mallorca měla před sebou nesmírně náročný úkol, který se jí nepovedl už jedenáct let - porazit Real Madrid v lize na jeho hřišti. Současná forma Bílého baletu jí také nedávala moc důvodů k radosti, protože Real šlape jako hodinky. Mallorca na druhé straně ze tří úvodních kol nově rozjetého ročníku jen jednou remizovala a ve zbylých kolech prohrála, aniž by dala jediný gól. A dnes tuhle smůlu zrovna dvakrát nezlepšila.

Od prvních minut se musel brankář Manolo Reina pořádně činit a hráči Realu zasypávali jeho branku jednou střelou za druhou. Nejprve to v sedmé minutě zkoušel bodlem francouzský mušketýr Karim Benzema, jehož ránu musel Reina vyrážet před sebe. Následně to z větší vzdálenosti zkoušel taky Gareth Bale, jehož dělovku chytil Reina krásným skokem k tyči. O tři minuty později bylo horko i před Courtoisem. Belgický brankář Bílého baletu musel vyrážet utěšenou ránu Mohammeda, s níž si nakonec se štěstím poradil.

Tlak Realu nepřestával. Dani Carvajal kombinoval se spoluhráči na útočné polovině, Modrič zkusil nejprve dobře šajtli a potom centroval z pravé strany na vzdálenější tyč a sledoval, jak tam obránci jeho vybídku odklízejí mimo. Hned poté se ale Real konečně dočkal.

Mallorca sice v 19. minutě reklamovala domnělý faul Carvajala na Rodrígueze ve středu hrací plochy, ale sudí nic takového nepískal. Nechal v akci pokračovat a dlouhým nákopem Modriče. Chorvatský elegán našel Balea, který ještě vysunul lépe nabíhajícího Viníciuse Júniora. Mladý Brazilec prokázal skvělou kopací techniku a krásným obloučkem ze strany poslal Real do vedení.

Stejný hráč si mohl jen o pár minut později připsat druhou branku, jenže tentokrát mířil do břevna. Do konce první půle jsme ze strany Mallorcy viděli v podstatě jen zakončení Laga nad bránu. Po změně stran Realu opět zafungovala spolupráce Viníciuse s Benzemou a celá akce skončila tvrdou ranou Francouzovou do míst, kam dosáhl brankář Reina.

Minuta 56. definitivně zlomila jakýkoli možný odpor Mallorcy, protože po ruce Raílla sudí pískal standardní situaci z více než příjemné vzdálenosti. Balon si proto postavil obránce Ramos a jako správný kapitán nádhernou ranou nedal Reinovi šanci zasáhnout!

Mallorca se sice nevzdala a po inkasované brance se několikrát snažila znepříjemnit svému soupeři život, ale kvalita na straně Realu byla až příliš velká. Utkání bylo zajímavé ještě z jednoho důvodu - přepisovala se historie. V 83. minutě se totiž na trávník dostal mladý argentinský fenomén Luka Romero, kterému bylo ke dni zápasů 15 let a 219 dní.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

T.Kubo!

Reagovat
Filip236

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
boryland

1:1.................

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
hematop

Ten mladý Romero Jiný lev salónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele