26. kolo
01.03.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid zvítězil v El Clásicu 2:0, Barcelonu skolil po změně stran

Real Madrid po dlouhé době ovládl El Clásico a vrátil se na první místo tabulky. Ostře sledovaný duel rozhodla branka Viníciuse Júniora, na kterou ještě v závěru navázal Mariáno Díaz. Barcelona adekvátní odpověď nenašla, přestože v zápase šance měla. Oproti prosincovému duelu na Camp Nou bylo k vidění více gólů i brankových příležitostí.

První El Clásico v letošní sezoně branku nepřineslo a v tom druhém se na ní muselo dlouho čekat. Až v 71. minutě prolomil gólové mlčení Vinícius Júnior a jeho branka nakonec byla vítězná...

Real Madrid vyrukoval na svého odvěkého rivala s útočným trojzubcem Isco - Benzema - Vinícius, takže jen na lavičce náhradníků zůstal například Gareth Bale. Barcelona zase vsadila na trio Messi - Griezmann - Vidal. Nebylo překvapením, že se v sestavách neobjevili zranění Eden Hazard či na druhé straně Luis Suárez. Své první El Clásico si na lavičce Barcelony odbyl trenér Quique Setién.

Trávník Santiaga Bernabéua od začátku zkrápěl vydatný déšť a v úvodu utkání to možná sehrálo svojí roli, protože o první rozruch se postaral až nepřesně střílející Toni Kroos po zhruba patnácti minutách. O chvíli později nedokázal zase procedit balón na lépe postaveného Benzemu Brazilec Marcelo a to mohlo vyjít Real draho. Ve 22. minutě se po spolupráci Messiho s Albou dostal do šanci Antoine Griezmann, jenomže francouzský útočník nenašel v zakončení potřebný klid. O slovo se přihlásil i Lionel Messi, s jeho střelou si ale Courtois poradil. Belgický brankář musel v prvním poločase ještě dvakrát do akce, když zlikvidoval tutovky Arthura i Lionela Messiho. Brankář Realu Madrid se stal ústřední postavou prvního poločasu, který nakonec divákům žádnou branku nenabídl.

Barcelona byla v prvním poločase o něco lepší, ale Realu zase patřil úvod druhého dějství. Zhruba po hodině hry měl dvě možnosti Isco, nejprve zpoza vápna prověřil Ter Stegena a jen o pár minut později ho dokonce překonal. Přesněji řečeno si Ter Stegen sice sáhl na balón, ale celou situaci zachraňoval na brankové čáře Piqué. Obrovské šance Realu Madrid tím nekončily a v 63. minutě pro změnu z voleje překopl branku Karim Benzema.

Quique Setién potřeboval oživit skomírající hru Barcelony a na trávník poslal čerstvou akvizici Martina Braithwaita. Tomu by za jistých okolností stačila minuta, aby se stal "nesmrtelným", hned po svém příchodu totiž překonal Courtoise, ale z pohledu Merengues všechno zachránila defenziva.

Nejdůležitější okamžik přišel v 71. minutě, Kroos výborně poslal kolmici na Viníciuse Júniora, který z levé strany postupoval do šestnáctky a přesnou střelou k tyči překonal Ter Stegena, čímž rozjásal vyprodaný stadion Santiaga Bernabéua. Barcelona měla na odpověď dostatek času, ve skutečnosti však měla pořádný problém, protože směrem dopředu byla jednoduše bezzubá. Zinédine Zidane poslal na závěrečné minutky do hry Mariana Díaze a ten se mu ve druhé minutě nastavení odměnil krásným druhým gólem. Šlo o podobnou situaci jako v případě prvního gólu, akorát celá akce proběhla tentokrát z pravé strany hřiště. Mariano Díaz procedil z úhlu balón do sítě a definitivně rozhodl o návratu Realu Madrid do čela španělské nejvyšší soutěže.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (24)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pharrell

Real krize

Ale tohle zmáknou 3:1

Reagovat
serunavas

1:1

Reagovat
boryland

0:3.......Leo hattrick.......ramos red........zz ende........

Reagovat
Pharrell

Reagovat
hematop

trochu vedle

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Lamskej#RMCF

Vždycky když mám očekávání tak to dopadne blbě, tak uvidíme

Reagovat
dextroza_m

Mam strach... tak snad 1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
dextroza_m

Hrajeme venku...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohla za to především nečekaná porážka, kterou nikdo nečekal.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude sestava vypadat jinak než dle eurofotbalu..

Tip 2:1

Reagovat
Mořská vosa

2:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Yees

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

RMCF

Reagovat
smazaný uživatel

Isco hral vcera jak o zivot, skoda ze Artur nedal samostatny prunik popr Messi nepromenil tutovku na 1:1 zapas by nabral jeste vetsi obratky. Zejmena 1: 20 min 2. polocasu byli doslava bitva .. Vidal v utoku (mimo hrot pac je celkem slusny hlavickar a dalo by se na nej hrat nakopavane balany v pripade ze by se vyignorovalo ze na tom postu je asi tak 100x lepsi Griezman) nema co delat.

Reagovat
Pharrell

škoda ISCO , včera jsem mu přál gól..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele