1. kolo
18.08.2019 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Betis doma v oslabení podlehl Valladolidu

S novými posilami i trenérem vstoupil do nové sezony Real Betis, ale hned na úvod musel skousnout nepříjemnou porážku od Valladolidu. Betis sice nebyl horší, ale doplatil na brzké vyloučení brankáře Roblese, který uviděl červenou kartu už po pouhých osmi minutách. I celý zápas v oslabení se Béticos drželi, jenomže minutu před koncem definitivně rozhodl výsledek Óscar Plano a Valladolid zvítězil 2:1.

Betis byl před utkáním větším favoritem, jenomže začátek klání mu utekl a už po osmi minutách musel řešit zásadní okamžik. V 8. minutě unikal na Roblese hostující Ramiréz, brankář vyběhl za rámec pokutového území a hrozící nebezpečí "uhasil" faulem. Zákrok pochopitelně neunikl pozornosti sudího Jaimeho a ten domácího brankáře nekompromisně poslal do sprch. Valladolid sice z následné standardky neudeřil, ovšem k dispozici měl už po osmi minutách početní převahu. Navíc prostor novému brankáři Martínovi musel udělat svým odchodem veterán Joaquín. Brzy střídal i Valladolid a zraněného Sandra Ramíreze nahradil Enes Ünal.

Valladolid od vyloučení Roblese ovládal hru, ale Béticos prozatím dobře bránili a za celý poločas nepustili svého soka do větší příležitosti.

Na začátku druhého poločasu sáhl Betis k druhému střídání a ze hřiště stáhl letní posilu Borju Iglesiase. Zhruba do šedesáté minuty byl obraz hry stejný jako v první půli, ovšem v 63. minutě už se Valladolid dokázal prosadit. Sergi Guardiola se odpoutal od svého strážce a ze střední vzdálenosti poslal tvrdou ránu k tyči, na kterou Martín nedosáhl! Valladolid vedl, ale tenhle výsledek dlouho nevydržel. Betis se nadechl k útoku, Emersonovu krásnou přihrávku Carvalho šikovně přepustil a Lorenzo Morón stanul sám před brankářem Masipem, kterého i překonal. Betis dokázal v oslabení vyrovnat a dvacet minut před koncem držel přijatelnou remízu.

Valladolid se v další fázi hry nedostával do tlaku a skutečně se zdálo, že utkání nebude mít vítěze. Minutu před koncem ale obrana domácích neuhlídala Óscara Plana, který si seběhl na přihrávku a přesnou střelou k tyči rozhodl. Na vyrovnání měl Betis málo času, navíc stále hrál v početní nevýhodě. Valladolid výsledek udržel a v prvním kole se postaral o poměrně velké překvapení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 MUSHO Betis

Reagovat
smazaný uživatel

tady to melo dopadnou jinak... ale od 8. minuty v 10... remiza byla max, skoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele