25. kolo
21.02.2020 21:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Real Betis remizoval s Mallorkou v šestigólovém dramatu

To byl spektákl! Ani dvě penalty nepomohly Realu Betis k výhře, protože dnes se zkrátka Mallorca nehodlala vzdát.

Real Betis byl na domácí půdě jasným favoritem a Mallorca jakožto potápějící se celek se mohla těšit na souboje s hráči jako Canales, Fekir, Carvalko nebo Emerson. Hosté naopak spoléhali na dvojici Kubo - Budimir. Do první větší šance se pozvolna dostával Sergio Canales, který ještě vyšperkoval svou pozici nahrávkou na Williama Carvalha. Ten však napálil jen prvního obránce před sebou.

Betis byl sice mnohem aktivnějším týmem a měl míč na kopačkách daleko častěji než Mallorca, jenže fotbal není vždycky spravedlivý nebo logický. Jako první totiž udeřila právě Mallorca. V 17. minutě ránu Kuba ještě jeden z obránců zablokoval, jenže nahrál v podstatě do dráhy dobíhajícího Juana Fernándeze. Ten se z voleje nemohl trefit lépe - 1:0.

Jenže Mallorca se neradovala příliš dlouho. Jen o dvě minuty později totiž Koutris podrazil ve vápně kličkujícího Nabila Fekira a sudí měl jasno. Nařízenou penaltu si vzal pod patronát Sergio Canales a s ledovým klidem poslal brankáře na druhou stranu.

O pár chvil později se Canales perfektně vrátil, aby vypomohlo své obraně z nesnází. A udělal to tak dobře, že sám ještě dokázal rozjet brejk Realu Betis. Míč se po rychlé akci dostal až k útočníkovi Lorenovi, který však ke zklamání domácích zamířil jen do tyče! A opět platilo staré známé přísloví. Betis sice byl jasně lepší, ale hosté vyučovali lekci z produktivity. Hernández patičkou uvolnil Kuba, japonský mladík našel v pokutovém území Anteho Budimira a ten z otočky mířil přesně - 2:1.

Betisu dnes pomáhaly chyby hostující Mallorky a další šanci na branku si Real nenechal ujít. Ve 34. minutě totiž Nabil Fekir trefil ruku obránce Gámeze a sudí opět pískal penaltu. To je hájemství Fekira, který měl i dnes dostatek odvahy vzít si balon. A dobře udělal, protože i když brankář vystihl směr střely, v cestě do sítě míči zabránit nedokázal.

Druhá půle začala mnohem lépe pro Betis. Sergio Canales dlouhým nákopem vpřed vyslal do útoku kapitána Joaquína, který si jej perfektně zpracoval. Následně si troufl nejen na obránce Poza, ale také krásnou ránu k tyči. S ní nemohl Reina dělat vůbec nic a zdvořile kapituloval.

Mallorca se přesto na chvíli radovala. Záložník Baba se sice pokoušel vymodlit si penaltu, ale sudí po poradě s videem svůj verdikt zrušil. Další branku mohlo přidat domácí mužstvo. Po Joaquínově pasu však Canales neproměnil samostatný náběh a trefil jen brankáře.

A to muselo domácí tým hodně mrzet, protože gólové hody pokračovaly. Dvacet minut před koncem se s míčem u vápna uvolnil mladíček Takefusa Kubo a když mu obránci Realu Betis dovolili vypálit, směle toho využil. Brankář Robles sice míč ztlumil, ale přesto inkasoval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele