6. kolo
24.09.2019 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Betis prohrával, ale proti Levante nakonec získal všechny body

Levante nakonec nepomohl bleskurychlý gól ani k zisku bodu. Betis zápas na stadionu Benita Villamarína otočil a díky výhře 3:1 postoupil na průběžné deváté místo. Dvě branky obstaral Loren, dvakrát se asistencí blýskl i veterán Joaquín. Poslední branku domácích zařídil Borja Iglesias.

Sedm minut to trvalo, než zápas mezi Betisem a Levante přinesl první gól. K nelibosti domácích fanoušků se totiž o něj postarali hosté. Parádní pas Vukčeviće za obranu Betisu využil sprintující Hernani a jelikož mu dobře vyšlo i zakončení, vedlo Levante na Betisu 1:0. Navíc s domácími mohlo být ještě hůře, nebýt skvělého zákroku Roblese proti střílejícímu Leónovi. Brankář domácí výrazně podržel a i díky tomu nakonec mohli zůstat body v Andalusii.

Betis po klíčovém zákroku nabral územní převahu a zhruba po půlhodině začínal být také nebezpečný směrem dopředu. Nejprve Iglesias pořádně prověřil Fernándeze a krátce nato opora Levante vyrazila střelu Guardada. To už zbývalo do konce prvního poločasu jen pět minut, hosté ale nakonec vyrovnávací gól inkasovali a to ve třetí minutě nastavení. Loren zůstal na malém vápně trestuhodně osamocen a byť mu první zakončení nevyšlo (tyčka), z dorážky už se nemýlil!

Gól do šaten byl pro Béticos spásou, hned po obrátce totiž nabuzený tým vstřelil vedoucí branku. Nejprve gólem pohrdl Canales, ale hned ve 48. minutě po Joaquínově přihrávce zamířil do černého znovu Loren. Na tahu taky bylo Levante a domácí příznivce vystrašil povedenou střelou Hernani. Vyrovnání se nekonalo a Betis v 67. minutě odskočil na rozdíl dvou gólů. Joaquínovi přihrávky pod sebe využil přesnou střelou k tyči Borja Iglesias.

Levante ještě neházelo flintu do žita, držení balónu postupně vyrovnávalo a když Mayoral poslal nadějnou hlavičku vedle, mohli se ještě dít věci. Valencijský celek však kontaktní gól nevstřelil a Betis tak doma zvítězil 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele