23. kolo
09.02.2020 21:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Barca předvedla na Betisu obrat a na Real Madrid ztrácí tři body

Barcelona zvládla těžké utkání na stadionu Benita Villamarín v Seville a domácí Betis po obrátce porazila 3:2. Betis se v průběhu prvního poločasu dostal dvakrát do vedení, ale Katalánci pokaždé odpověděli a po změně stran definitivně rozhodli. Vítěznou branku přitom obstaral stoper Lenglet. V utkání také padly dvě červené karty, po jedné na každé straně.

Zápas na půdě Betisu byl speciálním především pro trenéra Quiqueho Setiéna, jenž Verdiblancos trénoval. Jakmile ale začal první poločas, šli osobní emoce stranou. Barcelona znala výsledek Realu Madrid a dobře věděla, že na Villamarínu nesmí ztratit. Krom toho chtěla odčinit nešťastné vyřazení z Copa del Rey od Athleticu Bilbao.

Clément Lenglet utkání rozhodl, ale celkově můžeme říci, že byl u všeho podstatného. Byl to totiž on, kdo po pár minutách hry zahrál ve vápně rukou a tím daroval domácím pokutový kop. Sergio Canales ho proměnil a Betis vedl nad Barcelonou rychle 1:0. Rychlá ale byla i odpověď. O tři minuty později Messi krásně načechral balón za obranu, kam si seběhl Frenkie de Jong a zblízka překonal brankáře Roblese. Sám Lionel Messi také mohl dát gól, ale v jeho případě Robles výborně zasáhl.

Betis šel v prvním poločase ještě jednou do vedení, ve 27. minutě dostal Nabil Fekir spoustu prostoru, aby si navedl balón do šestnáctky a neomylně zakončil. I na Fekirův gól našla Barcelona odpověď. Před koncem prvního poločasu propadl po dlouhém centru balón v šestnáctce a nejlépe zorientovaný Sergio Busquets zařídil poločasovou plichtu.

To bylo pro Barcelonu stále málo a krátce po změně stran nebezpečně vypálil Messi a Robles s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop. Barcelona byla trpělivá a i když se Messi ne a ne prosadit, tři body nakonec získala. V 73. minutě Messi odcentroval a Clément Lenglet vsítil třetí gól Katalánců. Ano, ten Lenglet, který v podstatě svojí rukou zařídil vedoucí gól Betisu. Lenglet sehrál v utkání ještě jednu roli, když v 79. minutě uviděl od sudího druhou žlutou kartu a byl vyloučen. To přišlo krátce po vyloučení Fekira, takže oba celky dohrávaly o jednoho méně v poli, což žádný vliv na konečný výsledek nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

krásny kurz na Barcu....treba to využiť

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Lamskej#RMCF

Škoda, opět se štěstím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele