37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Alavés zvítězil na Betisu a slaví záchranu

Deportivu Alavés se podařilo kolo před koncem soutěže zajistit si účast v nejvyšší soutěží i v příštím ročníku. Definitivně o tom rozhodla výhru na půdě Betisu Sevilla 2:1.

Fanoušky Deportiva jistě zalil ve 4. minutě utkání studený pot, kdy Borja Iglesias vstřelil první gól utkání. Naštěstí pro ně, ale nebyla branka kvůli ofsajdovému postavení uznána. Na druhé straně po sérii vyhraných hlaviček pálil Burke, jenomže jeho střele chyběla větší přesnost i razance a tak ani v tomto případě se skóre neměnilo. Ve 14. minutě pak pálil Canales a Roberto předvedl skvělý zákrok. Po čtvrthodině se hra přeci jenom trochu uklidnila a až závěr poločasu přinesl pozdvižení. Iglesias donutil Roberta k dalšímu zákroku a na druhé straně Feddal mířil na bližší tyč, kde byl připraven Martín.

Nerozhodný stav vydržel až do 52. minuty, kdy obrana Verdiblancos úplně přestala hrát a hostům stačila jednoduchá přihrávka do šestnáctky a klidné zakončení Josela, jenž znamenalo vedení. Obrovskou radost v řadách hostí vyvolala i druhá branka čtvrthodiny před koncem. Obrana Betisu při bránění rohového kopu neuhlídala Rodriga Elyho, který zblízka kopačkou vstřelil druhý gól.

Domácí ještě chtěli v závěru zápas zdramatizovat a to se jim i povedlo, ovšem příliš pozdě. Nejprve uviděl červenou kartu domácí Juanmi a to naprosto zbytečně, když dostal v rozmezí pár sekund dvě žluté karty a pak ve třetí minutě nastavení i v oslabení předvedl skvělý průnik Emerson a jeho přihrávku poslal do sítě Loren. V deseti dohrávali i hosté, když Ely ostře zajel do Aleni, byl i on "odměněn" červenou kartou. Konečný stav 2:1 pro Deportivo se však nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele