2. kolo
25.08.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

San Sebastian vyloupil Mallorcu, rozhodl Ødegaard

Mallorce už druhý zápas před vlastními diváky nevyšel. San Sebastian se ukázal být těžším soustem, než před týdnem Eibar. Gólové hody se sice na Mallorce nekonaly, diváci si museli vystačit s jedinou trefou Martina Ødegaarda.

Baskický celek byl už před utkáním velkým favoritem. Mallorca sice měla výhodu domácího prostředí, ale soupeř byl po šťastné remíze ve Valencii připraven získat všechny tři body. A jeho počáteční aktivita dávala za pravdu, byť na první šance se muselo dlouho čekat. Až v první minutě nastavení si dokázal seběhnout za obranu Mikel Oyarzabal a jeho střelu vyrazil na tyč brankář Reina.

Výrazné zlepšení nepřinesl ani druhý poločas, byť oba stratégové na lavičkách dělali co mohli. Baskové už po hodině hry využili možnost dvojího střídání, ale obraz hry se neměnil. Před šestnáctkami se nedařilo oběma týmům.

V 75. minutě vystrašil domácí publikum přízemní ranou těsně vedle Illarramendi a na druhé straně zakončoval z ostrého úhlu do tyče Lago. Zápasu by možná více slušela bezbranková remíza, ale pro tu neměl pochopení Martin Ødegaard. V 83. minutě vyrazil San Sebastian do rychlého protiútoku a z pravé strany poslal do vápna přesný centr Portugués, načež Ødegaard zblízka nekompromisně překonal Reinu.

Mallorca ještě měla trochu času na odpověď, ale místo vyrovnání málem inkasovala druhý gól opět z kopačky Ødegaarda. Norský talent se dostal až před Reinu, ale tentokrát na něj nevyzrál. San Sebastian těsné vedení udržel a poprvé v sezoně získal tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zajda

Snad to Ødegaardovi vydrží, nedávno jsem se tu po něm svezl, že zapadá. Rád se budu omlouvat. Jen tak dál!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele