38. kolo
19.07.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe prohrálo na Levante a je bez pohárů

Bez pohárů zůstalo Getafe, které si závěr sezony hodně pokazilo. Dlouho to přitom vypadalo, že bude bojovat o Ligu mistrů, ale nakonec nemá ani Evropskou ligu a sezona je pro něj zklamáním. Duel na Levante rozhodla až branka v deváté minutě nastavení. Getafe mělo navíc tu smůlu, že hned tři góly, které vstřelilo, nebyly uznány a když VAR rozhodl o penaltě, Jaime Mata jí neproměnil.

Getafe by si zajistilo Evropskou ligu jen výhrou, remíza byla vzhledem k dalším výsledkům málo a i z tohoto důvodu Azulones v závěru zápasu hru výrazně otevřeli a z poslední možné akce nakonec inkasovali.

I když nakonec padl jen jeden gól, šancí byla spousta. V 7. minutě pořádně prověřil gólmana Soriu domácí Sergio León. Soria proti němu vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Na druhé straně dokonce Jaime Mata vstřelil gól, ale díky těsnému ofsajdu nebyl VAR systémem uznán. Jaime Mata měl pak ještě jednu velkou šanci, kterou však zastavil na brankové čáře Koke. Svěřenci Pepeho Bordaláse měli i velký kus smůly, protože v prvním poločase jim nebyl uznán ještě jeden gól, celkově druhý v zápase. Na vině byl znovu ofsajd. Aby toho nebylo málo, VAR šel do akce i při gólu Levante a asi nepřekvapí, že ani v tomto případě nebyla branka uznána.

Krátce po změně stran zazdil tutovku Martí a na Ciutat de Valéncia se stále hrálo bez branek. V řadách Getafe bude po tomto kole asi hodně neoblíbený systém VAR. I ve druhém dějství totiž posuzoval gól hostí a znovu rozhodl o neplatnosti. Getafe se nevzdávalo a dvacet minut před koncem konečně VAR rozhodl v jeho prospěch za hraní rukou v pokutovém území. Jaime Mata mohl Getafe nasměrovat do Evropské ligy, ale k překvapení penaltu neproměnil. V závěru přišly také špatné zprávy z jiných trávníků a Getafe prostě potřebovalo nutně vstřelit rozhodující gól. To se nepodařilo a v deváté minutě přišel definitivní knock-out. Levante nejprve před Soriou zazdilo co mohlo, ale závěr před brankou nakonec utnul rozhodujícím gólem Coke.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele