12. kolo
02.11.2019 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante zaskočilo Barcu a senzačně vyhrálo

O velké překvapení se v sobotu podvečer postaralo Levante, které ukořistilo všechny body proti Barceloně. První poločas díky Messiho trefě hosté ovládli, ale po změně stran prožili černou osmiminutovku, během které ter Stegen třikrát inkasoval. Barcelona tak pokračuje v nevyrovnaných výkonech a už v týdnu je na programu její utkání na Camp Nou proti Slavii.

Před utkáním byla Barcelona v roli velkého favorita. Jako odpověď na nepřesvědčivé vítězství proti Slavii v Lize mistrů byla pětigólová kanonáda do sítě Valladolidu, jenomže ve 12. kole přišel pro fanoušky Blaugranas další šok.

Barcelona sice měla v úvodních minutách více ze hry, ale nedá se říci, že by na svého soupeře vletěla. Její převaha se již tradičně omezila na větší držení balónu a pokud vystřelila jako v případě Griezmanna, byla z toho jen boční síť. Francouzský útočník si při svém přestupu do Barcelony nepřibalil bůhvíjakou formu a proti Levante to bylo znovu znát. Po Messiho přihrávce mohl Griezmann otevřít skóre, ale golman Fernández ho dobře vychytal.

Katalánce nakonec poslal do vedení z pokutového kopu Lionel Messi. Po faulu Miramóna na obránce Semeda se ujal exekuce a naprosto suverénní střelou prolomil nerozhodný výsledek. Dobrou zprávu zakrátko vystřídala špatná a zraněného Luise Suáreze musel před koncem poločasu nahradit Carles Pérez. Barcelona každopádně měla ještě příležitost vedení navýšit, ale Messiho zblízka vychytal výtečný Fernández.

Sitauce z konce prvního poločasu se ukázala být nakonec klíčová. Levante ztrácelo jen jeden gól, ale po hodině hry už ani to neplatilo. Hosté nedokázali odvrátit balón a Levante po přesné kombinaci a střele Josého Campani srovnalo na 1:1. Sotva se Valverdeho hoši stačili oklepat, udeřili domácí podruhé. Campaňa poslal středem přihrávku na Borju Mayorala, ten se vůbec nerozpakoval a ze střední vzdálenosti vypálil přesně k tyči a ter Stegen nedosáhl. Černou osmimiminutovku završila defenzíva Katalánců třetí inkasovanou brankou po střele Nemanjy Radonjy, která i vinou zásadní teče skončila v síti.

Brankář ter Stegen se mohl rozčilovat jak chtěl, Barcelona najednou z vedení prohrávala 1:3, ale stále měla dostatek času s výsledkem něco udělat. Čtvrthodinu před konce vstřelil druhý gól Lionel Messi, avšak radost Argentince byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná. Postupem času se do hry Barcelony vkrádala křeč a domácí už si velkou šanci na vítězství ujít nenechali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Krása.Takhle se mi to líbí.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele