31. kolo
23.06.2020 19:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético díky vlastní brance těsně porazilo Levante

Levante nejtěsnějším možným rozdílem prohrálo na domácí půdě, tři body má Atlético. Favorizovanému madridskému týmu zařídil tři body Bruno González, který si po čtvrt hodince vstřelil nechtěně vlastní gól.

Levante nutně potřebovalo bodovat, jenže dnes to mělo hodně těžké. Proti němu se totiž postavilo Atlético Madrid, které je po pauze opravdu skvěle rozjeté. Minimálně v obraně jsou colchoneros velmi jistí až dominantní, takže Levante muselo vydat maximum svých sil, pokud mělo mít šanci.

Od prvních minut trápil jeho obranu například Carrasco, který podporoval vysunutého hrota v podobě Diega Costy. Ale svou šanci dostali i Arias nebo Llorente. Yannick Carrasco vyslal ze středu hřiště nepříjemnou a tvrdou střelu. Aitor Fernández s ní měl plné ruce práce a ránu jen vyrazil před sebe. To dalo prostor útočníkům Atlética, jenže Fernández svou chybu včas napravil a míč ukryl do rukavic.

Na první branku jsme přesto nemuseli čekat dlouho. Vstřelilo ji Levante, ale připsána byla na účet Atlética. Další z mnoha centrů do vápna převzal Marcos Llorente a zkoušel najít Diega Costu. Sice se mu to nepovedlo, ale míč si místo něj do vlastní brány vstřelil Bruno González - 1:0 pro Atlético.

Pak tempo utkání trochu ustalo, Levante bylo očividně v šoku poté, co inkasovalo a chvíli mu trvalo, než se dalo do kupy. Deset minut před koncem první půle se v šanci opět objevil Diego Costa. Našel si totiž centr ze strany a hlavičkoval ho těsně vedle tyče. Krátce poté Thomas Partey centroval na přední tyč, kde hledal nabíhajícího Llorenteho. Tomu však k zakončení scházel krok.

Levante se dalo po začátku druhé půle trochu dohromady a hrálo odvážněji. Častěji kombinovalo, míč dávalo rychleji od nohy a Atlético se začalo v koncovce naopak mírně trápit. Další šanci si přesto vytvořili svěřenci trenéra Diega Simeoneho. V 62. minutě nejprve střílel Portugalec João Félix, jehož ránu vyrazil Aitora a perfektně se předvedl i proti dorážce naturalizovaného Španěla Diega Costy.

Mladá portugalská hvězda Atlética, která má sloužit jako náhrada za Antoinea Griezmanna, poté zahodila další velkou šanci. Míč se po zmatcích ve vápně dostal na penaltu, odkud jej Félix napálil hodně vysoko nad bránu! Brankáře Aitora Fernándeze ke konci utkání vyzkoušeli také záložník Koke, jehož tvrdou ránu Fernández vyrazil mimo.

O tři minuty později zahrozilo do té doby pasivní Levante. Po krásném pasu ze strany se k hlavičce dostal útočník Morales a hodně litoval, že nemířil přesněji. Takto se balon odrazil od jeho hlavy jen mimo bránu. Zbytek utkání už se jen dohrával, domácí Levante nemělo ani čas a ani síly na nějaký zvrat. Dnes bylo hodně laxní a po zásluze prohrálo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele