24. kolo
15.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Carlos Fernández zařídil v šesté minutě nastavení obrat a tři body pro Granadu

Už to vypadalo na další porážku nebo alespoň bodovou ztrátu, ale Granada nakonec silou vůle konfrontaci s Valladolidem zvládla a má tři body. Až v 81. minutě přitom odpověděl na zásah Sergiho Guardioly Antonio Puertas a v šesté minutě nastavení dokonce dokonal obrat Carlos Fernández.

Granada musela v týdnu skousnout semifinálovou porážku v Copa del Rey od Athleticu a protože prohrála i v minulém kole na Atléticu Madrid, byl nejvyšší čas doma získat tři body. Valladolid byl posilněn výhrou na Mallorce, navíc podpořenou domácí remízou s Villarrealem.

Začátek byl na obou stranách plný nepřesností i zbytečných faulů, a tak první výraznější šance přišla na řadu až po devatenácti minutách. Fernández sice přehodil gólmana Masipa, ale Salisu ho na brankové čáře zastoupil. Pak hra zase sklouzla do stejného stereotypu, který byl k vidění před Fernándezovou gólovkou a první poločas tak žádnou změnu skóre nepřinesl.

To nejpodstatnější se odehrálo až ve druhém poločase. Sedm minut po změně stran se objevil ve velké šanci hostující Sergio Guardiola a Silva předvedl první skvělý zákrok v utkání. Minisouboj Guardioly se Silvou se o pár minut později opakoval a tentokrát měl hostující hráč větší radost. Guardiola si totiž všiml, že je Silva z branky a rozhodl se z postranní čáry vypálit, což se mu povedlo a balón se od obou tyček odrazil do branky.

Granada potřebovala reagovat a její střídání hru určitě oživilo. V 81. minutě jí bylo odměnou vyrovnání. Obrana Valladolidu nepokryla Antonia Puertase, který hlavičkoval uvnitř pokutového území úplně sám a navíc přesně. Celou situaci ještě kontrolovalo video a nebylo shledáno nic proti pravidlům.

Užuž to vypadalo, že utkání skončí dělbou bodů, ale osud tomu chtěl jinak. V šesté minutě nastavení se dobře obtočil kolem svého strážce Carlos Fernández a rozhodující brankou odpálil na stadionu obrovskou euforii. Granada v závěru strhla vedení na svojí stranu a získala tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele