12. kolo
03.11.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Portu v poslední minutě rozhodl o výhře Realu Sociedad na hřišti Granady

Granada se na první příčku nevrátila, protože jí druhou domácí porážku v sezoně přichystal baskický Real Sociedad. Ve vyrovnané partii nakonec rozhodla větší efektivita a rýsující se remízu odmítl v poslední minutě utkání dvougólový Cristian Portugués.

Díky ztrátě Barcelony i Realu Madrid se mohla domácí Granada vrátit do čela LaLigy, stačila k tomu "maličkost" - porazit Real Sociedad. Baskové mají v této sezoně dobrý tým, který může potrápit kohokoliv a na Estadio Nuevo Los Cármenes nebyli bez šance.

Domácí měli první velkou šanci zápasu. V 11. minutě protáhl krásnou střelu brankáře Remira Yangel Herrera. První poločas nabídl vyrovnanou podívanou a rozhodně to nebyla nuda, což nakonec potvrdily dva vstřelené góly. Portugués dostal balón do vápna a přízemní ranou poslal Real Sociedad do jednobrankového vedení. Jen o pět minut později mohlo být s Granadou hůře, ale ruka Nevy byla podle sudího ospravedlnitelná a penalta se tedy nepískala. Do konce prvního poločasu se ale ještě jednou změnilo skóre. Ve 37. minutě rozehrál volný přímý kop Álvaro Vadillo a zajímavou trajektorií překvapil gólmana Remira. Další gól v prvním poločase nepadl a poměrně ofenzivně laděnou část utkání měla záhy vystřídat méně záživná pasáž.

Jinými slovy druhý poločas sice žádné velké příležitosti nenabídl, zato však ukázal z obou stran velkou bojovnost. Ani jeden tým neměl navrch a v průběhu bylo čím dál více jasné, že jakákoliv chyba může rozhodnout.

Granada jí v poslední minutě utkání udělala ve středu hřiště, načež následoval rychlý kontr do otevřené obrany a Cristian Portugués svojí druhou příležitost přetavil v gól, v tomto případě vítězný.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele