36. kolo
13.07.2020 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real udělal další krok za titulem, poradil si s Granadou

Bílý balet kráčí za titulem a v Madridu mohou pomalu začít přemýšlet, jak zorganizují oslavy titulu, které bývají mohutnou událostí. Real Madrid se totiž vrací z Granady jako vítěz a jeho náskok na druhou Barcelonu zůstává i nadále čtyřbodový.

Real potřeboval odpovědět na vítězství Barcelony a využít k tomu chtěl utkání s Granadou. To se mu nakonec povedlo, i když se Zidaneho svěřenci nevyhnuli dramatu. V desáté minutě se prosadil obránce Ferland Mendy, pro něhož to byla letošní premiérová trefa za Real. O pouhých šest minut později se prosadil ještě francouzský bomber Benzema a tato branka nakonec rozhodla. Pár minut po změně stran si totiž čestný úspěch připsal ještě Machís, ale víc už domácí nezvládli.

V prvních momentech Real svého soka k míči příliš nepouštěl a snažil se diktovat tempo hry. Pomocí dlouhých nákopů se mu to zas tak nedařilo, naštěstí v desáté minutě zvolili hosté kreativnější postup. Po rychlé kombinaci měl míč u vápna obránce Ferland Mendy, před nímž se na chvíli otevřelo okno. Toho si mladý bek všiml a procpal se vší silou až do zakončení. I přes velký úhel nakonec dokázal střelou pod víko překonat brankáře Silvu a radoval se z premiérového zásahu!

Granada na to chtěla odpovědět a standardní situace řízená Machísem k tomu poskytovala dostatek šancí. Jenže Azeez mířil v dobré vzdálenosti mimo. A tak znovu udeřil Real. Psala se 16. minuta, když se obrana znovu rozestoupila nevhod, tentokrát před Karimem Benzemou. Francouzský reprezentant si z prostoru křídla seběhl do vápna a vymyslel krásnou ránu, na níž neměl Silva nárok.

A nemuselo zůstat u jednoho Benzemova zásahu. Po třiceti minutách byl útočník s devítkou na dresu opět v akci, ale tentokrát se o něj domácí obránci postarali. Dorážející Carvajal už zakončoval nad bránu. Stejný duel se odehrál také krátce před koncem první půle a také tentokrát z něj jako vítěz odešel domácí brankář Silva.

Po změně stran Real trochu ztratil koncentraci a možná i chuť sypat další branky do Silvovy svatyně. Modrić si nerozuměl s Iscem, Varaneho pas Benzema nedokázal zachytit na hrací ploše. A v 50. minutě se štěstí usmálo i na domácí. Casemiro přišel vlastní laxností o míč, toho se ujal Herrera a našel parťáka Darwina Machíse. Doposud nepříliš výrazný hráč ve vápně ihned pálil a povedlo se mu prostřelit brankáře Courtoise - 2:1.

Brankáře Silvu na opačné straně vyzkoušel tvrdou ranou Toni Kroos a sledoval, jak Silva úspěšně zasáhl. Volný přímý kop posléze namířil Casemiro rovněž do míst, kde se Silva vyskytoval. Šok pro Real málem nastal v 85. minutě. To se totiž po centru zjevil na zadní tyči úplně volný Ramon Azeez a jeho zakončení musel obránce Ramos vyrážet z odkryté brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

0-1

Reagovat
milan78

ramos penalta ?!

Reagovat
smazaný uživatel

nedivil bych se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele