5. kolo
21.09.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada překvapila Barcelonu a do neděle vede LaLigu

LaLiga má minimálně do neděle nového lídra a nenechte se nachytat, není jim FC Barcelona, nýbrž Granada, která vzájemný souboj překvapivě vyhrála 2:0. Andaluský celek zopakoval senzaci z roku 2014, kdy Barcelonu doma také porazil, a zároveň ve španělské nejvyšší soutěži vyhrál třetí utkání v řadě. Barcelona porážkou podtrhla už úterní nepovedený výkon v Lize mistrů.

Barcelona hrála v úterý na hřišti Dortmundu a s velkým štěstím uhrála remízu 0:0. Tentokrát štěstěna tolik nepřála a Katalánci odjíždějí z Andalusie s nepořízenou. Estadio Nuevo Los Cármenes rozjásali Azeez a Vadillo.
<{r> Trenér hostů Ernesto Valverde znovu nechal jen na lavičce náhradníků Lionela Messiho a Barcelona bez něj v sestavě bleskurychle inkasovala. Granada vyhrála souboj ve středu hřiště, Soldado okamžitě posunul balón na Puertase, který centrem na vzdálenější tyč našel hlavičkujícího Azeeze. Mnozí následně očekávali velký nápor Barcelony, jenomže ten se vůbec nekonal. Granada velice dobře a pozorně bránila, navíc hosté byli směrem dopředu pasivní a v prvním poločase neměli jedinou výraznější příležitost. Trenér Ernesto Valverde tak o přestávce nachystal střídání a na trávník vyběhli jak Lionel Messi, tak teprve šestnáctiletý Anssumane Fati.

Granada se nezalekla a dál soupeře nepříjemně kousala. Po centru z levé strany si málem zavařil ter Stegen, ale balón nakonec před brankovou čarou udržel. Barcelona sice získala drtivou územní převahu, dál však byla velice neefektivní. V 65. minutě navíc po druhé v zápase inkasovala. Sudí na videozáznamu shlédl ruku Vidala a penalta byla na světě. Álvaro Vadillo se nerozpakoval, penaltu suverénně proměnil a Granada už vedla nad Barcou 2:0.

Hra Katalánců byla úplně paralyzovaná, nutno však podotknout, že Granada hrála skvěle fyzicky i takticky. Závěrečné minuty už jenom bránila a bránila a nakonec proti obhájci prvenství udržela čisté konto. V Andalusii se zrodila senzace, Barcelona podlehla domácí Granadě 0:2. Domácí se zároveň minimálně do neděle vyhoupli do čela celé soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

já ne

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
Pharrell

Skoro

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
ttopi

3:1

Reagovat
ttopi

Reagovat
dextroza_m

0:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Carles5

Načase odvolať trénera.

Reagovat
Unique

Valverde out

Reagovat
didi1791

to je prostě jak minulý rok Real bez Ronalda a letos se hledá zase.....ti dva jsou pro tým nepostradatelní a mají obrovský vliv na hru. Barca má štěstí, že je Messi "jen" zraněný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele