21. kolo
26.01.2020 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe už proniklo do první čtyřky, těsnou výhrou nad Betisem přeskočilo Atlético

Svěřenci Josého Bordaláse pokračují v dobrých výkonech a po nejtěsnější výhře nad Betisem se vyhoupli už na čtvrté místo, které by v příštím ročníku znamenalo Ligu mistrů. Madridský celek urval výhru až v samotném závěru, v 89. minutě rozhodl z pokutového kopu Ángel Rodríguez.

Na Coliseum Alfonsa Péreze to bylo pořádné drama a dost možný by konečnému výsledku slušela remíza. Na kdyby se ale nehraje a Getafe zkrátka svoji možnost využilo, zatímco Betis nikoliv.

Herně Betis totiž nebyl horší, za 90 minut měl větší převahu v držení balónu, ovšem koncovka z jeho strany, pokud vůbec nějaká přišla, byla mizerná. V 17. minutě zahodil první výraznější šanci Canales, který z dobré pozice nechal vyniknout gólmana Soriu. O chvíli později nebezpečně rozehrál standardku Joaquín a před Soríou vznikly zmatky. Mandí dokonce orazítkoval tyčku. Betis v začátku zápasu nevyužil příležitosti a to ho nakonec stálo body.

Ve 34. minutě musel kouč Rubi poprvé sáhnout ke střídání, zraněného záložníka Guardada nahradil Carles Aleňa. Jedinou šanci Getafe v prvním poločase měl na svědomí z volného přímého kopu Suárez, který z ideální pozice zkoušel technický obstřel, avšak Robles se skvěle natáhl k tyči a úspěšným zákrokem se podepsal pod bezbrankovou půli.

Po změně stran brankových příležitostí ubylo a až závěr nabídl nesmírně dramatickou podívanou. V 86. minutě totiž zahrál po centru do vápna rukou Moreno, což neuniklo pozornosti hlavního sudího a ten odpískal pokutový kop. Ángel Rodríguez jedinečnou možností nepohrdl, střelou k tyči překonal Roblese a nejtěsnější náskok už Getafe udrželo. V páté minutě nastavení ještě neudržel nervy na uzdě na lavičce Feddal a za vehementní protesty ho sudí rovnou vyloučil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele