11. kolo
31.10.2019 21:15 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Granada znovu do čela neposkočila, padla v Getafe

Granada se mohla vrátit na samotné čelo tabulky, musela by však bezpodmínečně zvítězit ve vloženém kole v Getafe. Z jeho půdy si však neodvezla ani bod, a spadla tak na průběžné třetí místo. Domácí si naopak zlepšili náladu po neúspěšném působení v Evropské lize proti Basileji či po porážce v Seville a vystoupali na příčky v horní polovině tabulky.

Celek z madridského předměstí přitom na svého protivníka v posledních letech příliš neuměl, prohrál s ním v uplynulých pěti případech hned třikrát, z toho dvakrát doma, a jeho poslední vítězství nad ním se datuje na rok 2013. Nicméně tentokráte mu daleko lépe vyšla první půle, v níž skóroval dvakrát, a po změně stran svůj slušný náskok udržel až do konce.

Svěřenci trenéra Josého Bordaláse byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce přece jenom aktivnější. Jako první se do nebezpečnějšího zakončení tlačil hlavou Mata, ovšem těsně před ním včas zasáhl brankář Rui Silva. Ve 35. minutě se již Getafe ujalo vedení. Cucurella pronikl středem hřiště, předal míč Ángelovi, jenž se z blízkosti v koncovce nezmýlil.

Uběhlo jen šest minut a Granada musela od té chvíle dohánět už dvougólové manko. Jason zakroutil balón z rohového čtvrtkruhu svou pravačkou na hranici brankového území, a protože Rui Silva možná trochu špatně odhadl situaci a vyběhl ze své brány o něco později, než by bylo vhodné, mohl naskakující Arambarri hlavičkou pohotově zacílit za jeho záda.

Do poločasu přece mohli Nazaríes na nepříznivý stav odpovědět, ke střele z voleje se ze střední vzdálenosti propracoval Eteki, jenž šajtlí tlačil svůj pokus na bližší tyčku, o kousek však zamířil vedle. Krátce po přestávce nebezpečně pálil jeho spoluhráč Machís, avšak ani on přímo gólmana Davida Soriu neohrozil a usměrnil míč mimo jeho tři tyče.

Granada pokračovala v honbě za snížením, střídající Antonio Puertas ještě nezakončil v 50. minutě přesně, ale v 74. minutě se již hosté přece dočkali své odměny. Ramos ještě Davida Soriu nepřekonal, z dorážky se už však Antonio Puertas prosadil. Poslední slovo ovšem mělo Getafe, v 88. minutě se totiž z přímého kopu zasadil o parádní branku Timor.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele