4. kolo
14.09.2019 21:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Barcelona rozprášila ve šlágru kola Valencii pěti góly

Barcelonský stadion Camp Nou zažil skvělé ofenzivní galapředstavení a to i bez Lionela Messiho. Domácí Blaugranas rozstříleli ve šlágru kola Valencii 5:2 i díky dvěma brankám Luise Suáreze. Horká premiéra na lavičce Netopýrů zhořkla novému trenérovi Albertu Celadesovi.

Někdejší španělský reprezentant a barcelonský rodák Albert Celades nahradil odvolaného Marcelina teprve nedávno a svojí premiéru na lavičce Valencie si odbyl na horké půdě mistrovské Barcelony. Katalánci se museli v sestavě opět obejít bez Lionel Messiho. V útoku tak nastoupili Griezmann a mladíček Fati.

A byl to právě Anssumane Fati, který rozradostnil Camp Nou první brankou už po pouhých 120 sekundách zápasu. De Jongovu přihrávku do vápna Griezmann přepustil a Fati dělovkou z první překonal Cillessena! Pro valencijského brankáře to bylo rovněž pikantní utkání, neboť v Barceloně v uplynulých letech dělal dvojku. Každopádně už ve druhé minutě inkasovaná branka, to bylo to nejhorší, co se mohlo Valencii stát. Rychlý gól Barcelonu nabudil a dlouho to netrvalo a přišel druhý. O pět minut později odvedl Fati další skvělou práci a před brankou překonal svého krajana Frankie De Jong.

Anssumane Fati hrál skvělé utkání a v 16. minutě už mohl zvyšovat na 3:0, kdyby jeho rána těsně neminula cíl. Valencia se pak dokázala vrátit do zápasu. Kevin Gameiro si na ofsajdové hranici seběhl k balónu a střelou o tyčku snížil. Chvíli trvalo, než hlavní sudí celou situaci prohlédl, ale gól nakonec uznal. Hosté pak byli při chuti a dokonce mohli vyrovnat, Ter Stegen ale rychlým výběhem zmenšil Gameirovi střelecký uhel.

Barcelona vyhrála první poločas 2:1, avšak druhá půle ještě slibovala zajímavou podívanou. Domácí byli hodně produktivní a v 52. minutě si vzali dvoubrankové vedení zpátky. Griezmannovu střelu Cillessen vyrazil do tyče, od té se balón odrazil k Piquému, který ho dorazil do prázdné branky. Za tři minuty hrála Cillessenova tyčka další velkou roli, to když jí rozezvonil Semedo.

Po hodině hry předvedl fotbalovou lahůdku Luis Suárez. Útočník domácích předvedl technický kop z místa a Barceloně zařídil už vedení 4:1. Na valencijskou branku se valil jeden útok za druhým a dalšímu obdrženému gólu odolávali hosté jen s obtížemi. V 82. minutě se Camp Nou dočkal populárního "bůra", když střelou na přední tyč překonal Cillessena znovu Luis Suárez. O vítězi bylo rozhodnuto, o konečném skóre však nikoliv. Valencia totiž dokázala v nastavení ještě jednou snížit a upravit tak výsledek do přeci jenom příznivější podoby. Ve druhé minutě nastavení poslal Čeryšev před Ter Stegena přízemní centr a Maxi Gómez špičkou kopačky uzavřel konečný výsledek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipsport to zatím vidí zlehounka na výhru Barcelony o 3 a více golu? Reálné???

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem se špatně díval hcs Barcelona -2,5 určitě nebyl kurz nižší než na výhru přesně o 2 goly. Škoda , chtělo by to sledovat jak book čarují s kurzy. Po EF to nemužeme chtít,aby to dělal za nás.

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele