25. kolo
22.02.2020 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Messi zdemoloval Eibar čtyřmi góly

Barcelona jde minimálně na pár hodin do čela LaLigy, neboť díky dalšímu úchvatnému vystoupení Lionela Messiho porazila Eibar. Šestinásobný držitel Zlatého míče se trefil čtyřikrát a jednu branku obstaral Arthur.

Co dodat? Byl to zase jednou Argentincův zápas. Barcelona hostila na Camp Nou Eibar a obecně se předpokládalo, že zvítězí, byť dle posledních výkonů se až takový rozdíl nečekal. Přitom všechno mohlo být jinak, protože Camp Nou doslova vyděsila čtvrtá minuta a úvodní gól Sergiho Enricha, který však nemohl kvůli ofsajdu platit.

To byl nakonec jediný světlejší okamžik hostů, protože pak už začala úřadovat Barcelona. Tedy Lionel Messi. Ve 14. minutě si navedl balón do středu, Arbillovi troufale nasadil jesličky a nekompromisně zavěsil. Pak sice dvakrát dobře zasáhl Dmitrović, ale od dalších inkasovaných gólů Eibar neuchránil. Ve 37. minutě prošel Messi skrz trojici hráčů a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Barcelona položila základ pozdějšího vysokého vítězství, přestože Eibar se jí ve statistice držení balónu překvapivě vyrovnal. Pro Eibar byl výsledek prvního poločasu dost krutý, Lionel Messi vzápětí zkompletoval hattrick, když nakonec zakončil nerovný souboj tří hráčů proti jednomu obránci a brankáři.

Po změně stran pokračovalo ničení Eibaru. Ter Stegen po hodině hry vytěsnil pokus Coteho na rohový kop a o chvíli později nebyla Eibaru uznána další branka. Když už jsme u toho, také Barcelona vstřelila gól, který v 76. minutě nakonec neplatil. Na rozdíl od Eibaru ji to nemuselo mrzet, protože vedla a měla Lionela Messiho. Jeho přímák ze 79. minuty Dmitrović výborně vyrazil a krátce na to další Vidalův gól kvůli ofsajdu rozhodčí odvolal.

Tři minuty před koncem vstřelil Messi již svůj čtvrtý gól a o dvě minuty později završil bůra Arthur. Barcelona rozdrtila Eibar 5:0 a minimálně do večerního zápasu Realu Madrid jde do čela LaLigy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
boryland

4:1......Leo 2,Griez,Arthur......

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele