13. kolo
09.11.2019 21:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Messi režíroval vysokou výhru nad Celtou

Hrdá Barcelona byla po zápase se Slavii vystavena další vlně kritiky a ve španělské lize na to odpověděla po svém. Čtyři góly v síti Celty Vigo a zisk důležitých tří bodů, které Blaugranas vrátili zpět na první místo před Real Madrid. Hattrickem se prosadil Lionel Messi a obzvláště jeho dvě trefy z přímých kopů stály za to. Jeden gól na konečných 4:1 obstaral Sergio Busquets.

Barcelona sice žádným tlakem nezačala, ale postupně se osmělovala a nakonec netrvalo dlouho a gólově se prosadila. Ještě než se tak stalo, chytil Messiho přízemní střelu z jeho typické vzdálenosti brankář Blanco. Ve 21. minutě ke smůle Celty zahrál ve vápně rukou Diop a sudí nařídil ve prospěch Katalánců pokutový kop. Lionel Messi si bez problému poradil a Barcelona vedla 1:0. Bylo to už v době, kdy hrála bez zraněného Nélsona Semeda, jehož nahradil zkušený Busquets.

Celta chtěla odpovědět prostřednictvím Lobotky, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla. Ve 42. minutě se místo Lobotky postavil k volnému přímému kopu Lucas Olaza a ter Stegen se nestačil divit. Olazova rána zapadla přesně k tyči a německý brankář neměl nárok. Nadějnou remízu hosté stejně neudrželi a ještě do poločasu si Barca vzala vedení nazpět. Lionel Messi se nenechal zahanbit a z podobné vzdálenosti jako Olaza rovněž trefil cíl.

Ernesto Valverde chtěl, aby jeho svěřenci zápas co nejrychleji rozhodli třetím, respektive čtvrtým gólem a tak se také stalo. Ve 48. minutě proměnil další přímák ve fantastickou trefu Lionel Messi, totožnou jako v prvním případě a Barcelona už vedla 3:1.

Hosté se už nedokázali dostat do tempa a bylo otázkou času, kdy Blaugranas přidají čtvrtý gól. Po hodině hry nevyzrál na Blanca Griezmann, ale co se nepovedlo francouzskému útočníkovi, to se vydařilo Sergiu Busquetsovi. Odražený balón napálil zpoza vápna rovnou do sítě. Barcelona tak zareagovala na vítězství Realu Madrid a vrací se na první místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
boryland

4:1...…..Leo 2,Griez,Bembele…...

Reagovat
Pharrell

**

Reagovat
Pharrell

tip konečně fakt dobrej

Reagovat
Slavia10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele