33. kolo
30.06.2020 22:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Barcelona znovu ztratila, Atlético má díky dvěma penaltám bod

Barcelona opět ztrácí body a umožňuje Realu Madrid odskočit na výraznější rozdíl. Tentokrát ji o dva body obralo Atlético Madrid v krásném utkání o čtyřech brankách, z nichž hned tři padly zásluhou proměněných penalt. Hrdinou Atlética se stal záložník Saúl Ñíguez, autor obou hostujících gólů.

Pro Barcelonu to mělo být zápas, kdy si vezme zpátky tři body ztracené v kole minulém a kdy se opět přiblíží prvnímu místu. Parta kolem Lionela Messiho moc dobře věděla, jak důležité utkání ji čeká. Jenže její soupeř patří vůbec k těm nejhorším oponentům, s nimiž se Barceloně hraje velmi těžko. Dnes colchoneros dokázali dvakrát dotáhnout vedení Barcelony a slaví po právu bod. Real Madrid má tak jeden bod navíc a utkání k dobru.

Už ve třetí minutě jsme se dočkali první zajímavé akce Barcelony. Lionel Messi táhl balon po straně a přesným pasem našel na středu Luise Suáreze. Jeho slabé zakončení ale nemohlo být pro Oblaka vůbec žádnou vybídkou. Na opačné straně musel Jordi Alba předvést parádní zákrok, aby na poslední chvíli zlikvidoval zakončení Marcose Llorenteho, který si nabíhal na zadní tyč. Ve 12. minutě Lionel Messi zahrával rohový kop, který propadl na vápno až k Diegu Costovi. Ten se zády k bráně špatně zorientoval a srazil si míč do vlastní sítě - 1:0 pro domácí.

Jenže radost blaugranas netrvala zase tak dlouho. O pouhé čtyři minuty později totiž Yannick Carrasco předvedl parádní akci po lajně, dostal se do vápna a v něm se nechal faulovat Chilanem Arturem Vidalem. Sudí okamžitě pískal penaltu, ke které se postavil Diego Costa. Jenže oproti předpokladům penaltu nedal! Hráčům Barcelony se ulevilo, jenže na na dlouho. Sudí totiž postřehl, že brankář Ter Stegen před penaltou stál před čárou a penaltu nechal opakovat. Tentokrát si ji vzal na starost záložník Saúl Ñíguez a ten už se nemýlil - 1:1.

O pár chvil později se opět předvedl Lionel Messi, jehož technické zakončení jen těsně minulo tyč. Na tuhle ránu by Oblak neměl. Messi neustále tahal veškeré útoky Barcelony, v podstatě se přes nikoho jiného ani nerozvíjely. Na Messim stála také standardní situace ve 44. minutě poté, co Correa fauloval Puiga. Argentinský šikula napřáhl a trefil jednoho z hráčů ve zdi, čímž pořádně zkomplikoval situaci Jana Oblaka. Slovinská hvězda ale přesto dokázala vyrazit míč nad břevno.

V poslední akci první půle se objevili hostující hráči, do té doby perfektně bránění. Carrascovu střelu z hranice šestnáctky Piqué zablokoval ke Costovi, jehož si zase pohlídal Lenglet. Start do druhé půle byl z hlediska Barcelony raketový. Už po čtyřech minutách se do vápna colchoneros prohnal Nélson Semedo, který se srazil s Felipem. To sudímu stačilo na druhou penaltu v utkání. Proměnil ji Lionel Messi, který dal opět vzpomenout na českého giganta z Nespek, Antonína Panenku.

Jenže po hodině hry bylo opět srovnáno. Nélson Semedo tentokrát v roli faulujícího hráče, znovu na zemi se ocitl Yannick Carrasco. Nejvíc si na penaltu věřil opět Saúl Ñíguez a kopal ji na stejnou stranu. Tu sice Ter Stegen vystihl a na míč si sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil - 2:2.

Dvacet minut před koncem Messi nahrál do dobré šance Vidalovi, jenže jeho rána proletěla kousek vedle. V závěru se ještě několikrát pokoušel prosadit střídající rychlík Fati, jenže bez účinku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
berliner

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad Barca urve aspoň remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Takový tréner v Barceloně nemá co dělat. V 90 minutě postaví Griezmana, to si jako myslel že přijde a dá gól? Ať se vráti pást krávy a ať vezme sebou i prezidenta klubu.

Reagovat
Bender

Reagovat
smazaný uživatel

Nelsem Semedo v roli faulujiciho hrace ??? A to ho jako zfouknul dechem, nebo postrcil drsnym pohledem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele