9. kolo
20.10.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol znovu padl, rozhodl o tom Ekambi

První kola LaLigy Espanyolu hrubě nevychází a jeho forma z minulého ročníku je ta tam. Ani na domácí půdě se Espanyolu nedařilo, čehož využil Villarreal. Žlutá ponorka se doma vynoří se třemi body díky jediné brance, kterou měl na svědomí Karl Toko Ekambi.

Villarreal vstupoval do utkání na stadionu Cornellà-El Prat v Barceloně jako jasný favorit, protože domácímu celku se úvod do sezony absolutně nepovedl. A dnes v tom pokračoval. Kdo čekal ofenzivní utkání, ten musel být zklamán. Na první větší šanci jsme ostatně čekali až do 18. minuty. Hned z toho byl ale gól.

David López tečoval centr hostujícího hráče směrem do branky a Diego López míč vyrazil před sebe. Tam však nebyl nikdo z jeho obránců, nýbrž jen Karl Toko Ekambi. Tomu už nedělalo větší problémy dostat míč do domácí svatyně a slavit tak svůj 3. gól v sezoně.

Domácí Espanyol se chtěl co možná nejdřív dostat zpátky do utkání a zkoušel to především střelecky. Sergi Darder se opřel do odraženého míče, jenže svou dělovkou zpoza velkého vápna trefil jen prvního obránce před sebou. Jeho další pokus už proskákal jen těsně vedle tyče. Po třiceti minutách mohlo být srovnáno. Víctor Gómez dostal přihrávku na pravou stranu šestnáctky, vypálil z ostrého úhlu a sledoval, jak Asenjo s vypětím sil vyráží jeho projektil mimo.

Pět minut před koncem první půle se do vzduchu pověsil Jonathan Calleri a jeho hlavička po přesném centru skončila na břevně! Nástup do druhé půle vyšel lépe Villarrealu. Ten nejprve přečkal šanci Vargase a poté se hnal sám do útoku.

Ekambi si naběhl na přihrávku do pokutového území, ale pohotovou střelou minul branku. Po delší pasáži, v níž se nic zásadního nedělo, se skóre i celkový dojem ze zápasu mohl naklonit výrazně pro domácí. Sudí Carlos Del Cerro nejprve pískal ruku Torrese ve vlastním vápně, jenže po poradě s VARem sebral domácím fandům poslední zbytky nadějí. Torres se míče nedotkl rukou, nýbrž jen stehnem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele