36. kolo
12.07.2020 14:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Eibar dvěma góly Expósita zvítězil na půdě Espanyolu

Zdá se, že si ten pohár hořkosti bude Espanyol muset vypít až do úplného dna. I když má jistotu sestupu a v tomhle ohledu čistou hlavu, příval porážek nedokázal zastavit. Dnes odpoledne si všechny tři body z jeho půdy odvezl Eibar.

Hráči Espanyolu se před utkáním shodovali na tom, že udržet si motivaci přes jistotu sestupu nebude těžké, protože hrají za fanoušky i sami sebe. A minimálně z hlediska čísel měli pravdu - Espanyol jasně vyhrál na držení míče nebo na rohy. Ale ta podstatná čísla hovořila pro Eibar - čísla označující góly. Oba vstřelili hosté, respektive jeden z nich, Edu Expósito.

V prvních minutách se dle očekávání držel u míče domácí Espanyol, který balon svému soupeři prakticky nepůjčoval. Když už se Eibar dostal poblíž pokutového území brankář Lópeze, často ubral na kreativitě a spolehl se na hrubou sílu. Jako v desáté minutě při pokusu Cristófora, který místo využití lépe postaveného hráče balon napálil vší silou na Lópeze.

Ve 24. minutě se zničehonic dostali hosté do vedení. Po rychlé akci totiž zahrál zcela úmyslně rukou Gómez a sudí pískal penaltu. K ní se postavil Eduardo Expósito a i když López vystihl směr střely, v cestě do sítě jí zabránit nedokázal.

Uběhlo deset minut, když se situace opakovala. Další centr, další ruka ve vápně a opět penalta ve prospěch Eibaru. Opět se k ní postavil Edu Expósito, jenže tentokrát brankář López jeho snahu vyrazil. Nicméně moc štěstí neměl, protože balon odrazil jen k nohám dobíhajícího exekutora penalty, takže se Expósito v pohodě prosadil znovu - 2:0.

Eibar pokračoval ve vytváření šancí. V 54. minutě se Kike García dostal k míči a jeho střela nadělala Lópezovi závažné potíže. Espanyol už vypadal demotivovaně a na větší šanci jeho fanoušci čekali až do 74. minuty. V ní se Jonathan Calleri dostal k centru ze strany a proměnil jej v hlavičku, jež mířila těsně nad bránu! Za celé utkání si Espanyol rozhodně body nezasloužil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele