5. kolo
22.09.2019 14:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Espanyol doma zase nevyhrál a podlehl Realu Sociedad

Espanyol pokračuje ve špatných výsledcích a doma nedokázal porazit ani Real Sociedad. Baskové se ujali dvojnásobného vedení už do přestávky a ve druhém poločase si výsledek pohlídali. Katalánci ještě dokázali vykřesat naději kontaktním gólem, ale to trvalo jen zhruba čtyři minuty. Dva góly hostů zaznamenal Willian José, jeden přidal Isak.

Real Sociedad se další výhrou udržel v popředí tabulky, zatímco Espanyol nenavázal na týden starý výsledek a v tabulce klesl až na sestupové osmnácté místo, kde také páté kolo přečká.

Katalánci hráli ve čtvrtek utkání Evropské ligy proti maďarskému Ferencvárosi a pouze remizovali 1:1, což chtěli před vlastními fanoušky odčinit. Začátek duelu žádné převratné tempo nepřinesl, přesto se hosté mohli radovat z první branky už po osmnácti minutách. Rychlý kontr do otevřené obrany zakončil z malého vápna Willian José a Baskové vedli 1:0. Espanyol se po inkasované brance ne a ne rozkoukat a po půlhodině hry schytal od hostů druhý úder. Opět šlo o rychlý protiútok a chvíli se zdálo, že Portu slibnou akci pokazí, brankář López ho ale nedokázal zastavit, Portu pak před prázdnou brankou ještě posunul balón na lépe postaveného Williana Josého a bylo to 0:2. Zpátky do zápasu se chtěli domácí vrátit pokutovým kopem, ale zákrok na Granera jako penaltový posouzen nebyl. Ještě do konce prvního poločasu zazdil slibnou příležitost Zaldúa a více už se nestalo.

Espanyol měl rozhodně co dělat, doma s Realem Sociedad prohrával a herně nevypadal na to, že by měl výsledek ještě zvrátit. Domácí se přesto snažili a dvacet minut před koncem se jim podařilo vstřelit kontaktní gól. Po přihrávce do vápna se proháčkoval až ke střele z úhlu Campuzano a od Zaldúy se balón odrazil do sítě. Nešťastný moment hosty nepodlomil, za čtyři minuty vlétl do otevřené obrany Alexander Isak a přízemní střelou k tyči vrátil Baskům dvoubrankový náskok. Real Sociedad měl ještě možnosti na další gól, ale Diego López už neinkasoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele