23. kolo
09.02.2020 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol zvládl klíčovou bitvu s Mallorcou, rozhodl De Tomás

Ryze záchranářský duel mezi Espanyolem a Mallorcou zvládl lépe domácí tým. Pro Espanyol to byla velká příležitost, jak se na svého konkurenta v boji o záchranu dotáhnout a díky brance Raúla de Tomáse se to nakonec podařilo.

Výhoda domácího prostředí měla být pro tento duel zásadní. Espanyol sice hraje Evropskou ligu, ale v domácí soutěži se mu vůbec nedaří a s Mallorcou zkrátka potřeboval získat tři body. Kdyby se tak nestalo, nebylo by sice všem dnům konec, ale pozice Katalánců by byla poměrně dost složitá.

Domácí proto vstoupili do zápasu s velkou chutí. Už ve 4. minutě Embarba nabídl loženku Callerimu, ale ten jí nepřesnou koncovkou odmítl. Zahrozila i Mallorca, o pět minut později pálil vedle Ante Budimir. Hosté se dokonce dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí jejich prosby nevyslyšel. Šlo vidět, že utkání má pro oba celky velkou váhu, ani jeden nechtěl vyrobit zbytečnou chybu, kterou by soupeře posadil do sedla. Vysoké tempo ze začátku utkání postupně opadlo a první poločas skončil bez branek.

Na začátku druhé půle měla Mallorca velkou příležitost ujmout se vedení. Júnior se po pěkné přihrávce objevil sám před Diegem Lópezem, jenomže domácí opora i s defenzivou situaci zvládla. Mallorcu to mohlo mrzet, protože o pár minut později se prosadil Raúl de Tomás. Darder mu posadil na hlavu dobrý centr a De Tomás hlavou k tyči poslal Espanyol do vedení. Mallorca ještě měla čas na vyrovnání a přestože častěji držela balón, směrem dopředu nebezpečná nebyla.

V 78. minutě mohl pojistit výsledek po efektivní patičce Vargase Darder, ale Reina ještě udržel šance Ostrovanů na přijatelnější výsledek. Espanyol těsný náskok ve zbytku ubránil a získal veledůležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele