28. kolo
13.06.2020 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol boduje naplno, doma porazil oslabený Alavés

Zdá se, že delší pauza Espanyolu opravdu prospěla. Dnes totiž ovládl domácí utkání s Alavésem a zvítězil s čistým kontem. O branky v síti gólmana Roberta se postarali Bernardo Espinosa s Leiem Wuem.

Do zápasu sice v hostující brance nastoupil brankář Fernando Pacheco, ale ten neinkasoval. Už po devatenácti minutách se totiž musel poroučet ze hřiště. Pro něj to ostatně bylo hodně nešťastné a smolné utkání, protože od začátku utkání vypadal nervózně. Nejednou si zahrával při malé domů a vůbec nepůsobil soustředěně.

To, co udělal v 19. minutě, se jen tak nevidí, a už vůbec ne na profesionální úrovni. Dlouhý pas z hloubi pole směřoval na hranici vápna a Pacheco vyběhl. V pohodě sebral míč do náručí a v tu chvíli si uvědomil svůj zkrat - míč bral do rukou asi metr a půl před vápnem! Což samozřejmě udivený sudí rezolutně odsoudil a ukázal brankáři rovnou červenou kartu.

Utkání se od té doby vyvíjelo pro hosty obdobně negativně. S míčem si hráli především domácí hráči a gól visel ve vzduchu. Po pětadvaceti minutách si Lei Wu zahrál na Maradonu a dostal míč do sítě rukou. To sudí Fuertes dobře viděl a udělil mu žlutou kartu. Lei Wu byl ale při chuti a o pár minut později musel Roberto čarovat, aby jeho dvě zakončení z úhlu vytěsnil mimo!

Obránci před ním se moc nečinili a nechali svého brankáře vyniknout i o deset minut později. Vilovu ránu Roberto vyrazil a poradil si také s nůžkami dobíhajícího Jonathana Calleriho. A pak to konečně přišlo. Po standardní situaci vrátil míč před bránu Embarba a hlavičkující Bernardo Espinosa mířil přesně - 1:0.

Aby nedošlo k nějaké dramatické zápletce, domácí na svého oslabeného soka vletěli hned po změně stran. Embarba načasoval svou přihrávku pro Leie Wu nádherně, Wu si naběhl do uličky a s překonáním Roberta už neměl problém!

A to bylo prakticky vše. Snad kromě pěti využitých střídání jsme se větší akce ve druhé půli nedočkali. Alavés byl naprosto bezzubý a kdyby Darder v závěru mířil trochu lépe, mohl být rozdíl ještě výraznější.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele