26. kolo
01.03.2020 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético ztratilo body na Espanyolu

Pouze remízu 1:1 vydolovalo na hřišti posledního Espanyolu Barcelona favorizované Atlético Madrid. Výsledek je ale ztrátou i pro domácí, kteří měli šance na to utkání rozhodnout. Zatímco Colchoneros opět vypadli z TOP4, Espanyol zůstává poslední.

Atlético mělo od začátku drtivou územní převahu, ale jak už to někdy ve fotbale bývá, soupeř se z ojedinělé šance prosadí jako první. Přesně to se stalo Rojiblancos na Cornellá-El Prat, Espanyol se bránil a ve 24.minutě si po centru Wu Leie vstřelil vlastní gól stoper Stefano Savić. Espanyolu vedoucí branka výrazně pomohla a o chvíli později mohl zvyšovat na 2:0 Víctor Sánchez, jeho ránu vyškrábl Oblak na břevno! Šlo o klíčový okamžik zápasu, protože těžko říci, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby hosté museli dohánět dvoubrankové manko.

Byly to neproměněné příležitosti, které nakonec stály Espanyol vítězství. Před koncem prvního poločasu předvedl Oblak další skvělý zákrok po ráně Adriána Embarby a krátce po změně stran Colchoneros vyrovnali. Do odraženého balónu se z hranice šestnáctky parádně opřel z první Saúl Ňíguez a Diego López neměl nárok.

Atlético po vyrovnání zase přebralo iniciativu, ale směrem dopředu to byl podobný obrázek jako v prvním poločase. Espanyol se dobře bránil a nakonec získal proti favorizovanému soupeři bod. Jakou bude mít váhu se ukáže až na konci sezony, v tuto chvíli zůstává Espanyol na posledním místě tabulky. Spokojeno nebude ani Atlético, které znovu přepustilo pozice zaručující Ligu mistrů městskému konkurentovi Getafe.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

Saúl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele