21. kolo
25.01.2020 13:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol doma remizoval s Athleticem

Hráči Espanyolu doma jen remizovali s Athleticem, což je v jejich situaci málo. Baskové dokázali na Cornellá-El Prat rychle udeřit, ale těsný náskok po změně stran neudrželi. I tak remíza spíše vyhovuje hostům, kteří nemají záchranářské starosti.

Espanyol si v minulém kole vyšlápl na Villarreal, ale cenné tři body doma nepotvrdil. Že je před Katalánci ještě spousta práce ukázal i pohárový duel na půdě Realu Sociedad, kde Espanyol prohrál 0:2.

Proti Athleticu nezačal zrovna optimálně a soupeře pustil do vedení už ve 12. minutě. Athletic předvedl při rohovém kopu nacvičený signál a Muniainovu přihrávku poslal na hranici vápna rovnou z první do branky Asier Villalibre. Espanyol se dokázal z inkasovaného gólu oklepat a vytvořit si tlak, ovšem obrana hostů odolávala. Navíc ve 28. minutě mohli hosté zvyšovat na rozdíl dvou branek, ale Diega Lópeze zachránila tyčka. V prvním poločase se nehrál vůbec špatný fotbal a druhá polovina proto slibovala zajímavou podívanou.

A to především proto, že domácí museli útočit. Případná porážka by byla v boji o záchranu nežádoucí a na Espanyolu byla snaha patrná. V 63. minutě se barcelonský celek skutečně dočkal, když se ranou z voleje prosadila nová posila Raúl de Tomás. Mimochodem stejný muž si připsal vítěznou branku i proti Villarrealu a zatím se jeho angažování bohatě vyplácí.

Espanyol měl před sebou ještě spoustu času s výsledkem něco udělat, ale pořád platilo, že Baskové dobře bránili. Domácí každopádně cítili šanci na zvrat a v závěru byli o něco aktivnějším týmem, nicméně skóre už se až do konce nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Tenhle bod je ztráta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele