21. kolo
25.01.2020 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal dál stoupá tabulkou, z Alavésu veze všechny body

Žlutá ponorka má na přelomu roku vynikající formu a i když v minulém kole překvapivě prohrála s posledním týmem soutěže, dokázala se otřepat a zvítězit na půdě Deportiva Alavés. Na Mendizorrotze to přitom vypadalo na remízu, na úvodní branku Carlose Baccy domácí deset minut před koncem odpověděli, když se trefil Joselu, ale konečné slovo měl přeci jenom Villarreal. V 89. minutě rozhodl o vítězství Fernando Niňo.

Dobrý začátek, to byl základ. Villarreal se dostal do vedení už po deseti minutách, když si dlouhý nákop zpracoval Gómez a nezištně našel před brankou skórujícího Carlose Baccu. Deportivo sice bylo o něco lepší v držení balónu, ale směrem dopředu nepředvedlo takřka nic. Tedy ne že by se jinak hrál špatný fotbal, to vůbec ne, ale Sergio Asenjo zasahoval až ve 40. minutě, když nebezpečně vypálil Aleix Vidal. To už byl Villarreal bez zraněného Alberta Morena, kterého nahradil Xavier Quintillà.

Hosté si hýčkali nejtěsnější náskok a domácí fanoušci stále čekali, co jejich tým v ofenzívě předvede. Až po hodině hry šel znovu do akce brankář Asenjo, tentokrát vyrazil střelu Manuela Garcii. Zahanbit se nenechal ani Pacheco, který pro změnu vyrazil na rohový kop pokus Chukwuezeho.

Obrovská radost zavládla na Mendizorrotze v 80. minutě, kdy se domácím konečně podařilo vyrovnat. Dlouhý nákop zpracoval Joselu pro Péreze, ten mu ho vrátil a prvně jmenovaný před Asenjem nezaváhal. Remíza by utkání nejspíše slušela, připraven byl ale jiný scénář. V 88. minutě se na hřiště dostal střídající Fernando Niňo a po pouhé minutě pobytu na trávníku utkání rozhodl. Devatenáctiletý mladíček si zpracoval přihrávku Triguerose a střelou překonal Pacheca. Deportivo se ještě v nastavení snažilo o opětovné vyrovnání, vytvořilo si nápor, ale vyrovnat už nedokázalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Pharrell

Elmasi Elmasi , smekám..

Reagovat
Elmas

dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele