17. kolo
13.12.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alavés si doma rozdělil body s Leganésem

Páteční předehrávka mezi Deportivem Alavés a Leganésem vítěze nepoznala. Hosté na Mendizorrotze dlouho vedli, ale výsledek, který by pro ně znamenal důležité tři body, neudrželi. Deportivo spasil devět minut před koncem vyrovnávací brankou Joselu.

Leganés se v posledních týdnech zlepšil, ovšem jeho situace u dna ligové tabulky je pořád zoufalá. Z pětibodové ztráty na nesestupovou sedmnáctou příčku mohl ukrojit a to se nakonec i podařilo, byť ne v takové míře.

Na Mendizorrotze šlo o hodně, přeci jenom body potřebuje i Alavés a kde jinde je brát, než doma proti týmům hrajícím o záchranu. Začátek zápasu byl hodně nervózní a vlastně nepřinesl žádnou výraznější gólovou příležitost. To nejdůležitější v zápase se odehrálo až před koncem prvního poločasu. Nejprve García lehce vystrašil Cuéllara nepřesným hlavičkovým pokusem a pak už na druhé straně zmrazil domácí příznivce Martin Braithwaite. Po Rodriguesově přihrávce z první se na malém vápně objevil Braithwaite a zblízka překonal brankáře Pacheca.

Domácí museli dohánět a to se ukázalo být pořádně těžkým úkolem. Leganés se rozhodl pečlivě bránit a tahle taktika slavila úspěch. Tedy alespoň do 81. minuty. Přitom v té době už mohlo být dávno rozhodnuto. O několik minut dříve se řítil do šance Mesa, jenomže kličkou na brankáře nevyzrál a tím celou možnost pokazil. A pak přišel gólový okamžik na druhé straně, závar před pokutovým územím ukončil dorážkou Joselu a srovnal na 1:1. V utkání se ještě nastavovalo dlouhých šest minut, ale ani během nich se remízový stav nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele