34. kolo
04.07.2020 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta bere jen bod, Real Betis se dvakrát upínal k penaltě

Celta Vigo má z utkání s Betisem alespoň bod. Domácí velmi dobře začali, když se po dvaceti minutách prosadil útočník Nolito, jenže to nebylo vše. Ve druhém poločase začal tlačit Betis, který se deset minut před koncem dočkal zaslouženého srovnání.

První půle vyznívala mnohem lépe pro domácí Celtu. Ta se hnala na bránu Joela Roblese prakticky od prvních minut a v té šesté navíc Rafinha po střetu s Mandim upadl ve vápně. Sudí Pablo González Fuertes sice byl chvíli na pochybách, ale nakonec se rozhodl pokutový kop nenařídit. O chvíli později se míč po Nolitově rohu dostal na hranici šestnáctky, odkud pálil Lucas Olaza. Jeho rána ale vůbec nebyla přesná. Co to je přesnost, to všem na stadionu o pár chvil později ukázal Nolito.

Velezkušený hráč se ve 22. minutě postavil k zahrávání standardní situace. K překvapení všech se rozhodl pro přímou střelu, ač byl ve velkém úhlu. Jenže brankář Robles si nepostavil zeď úplně ideálně a míč zahlédl až příliš pozdě. Nolito se krásně trefil k tyči a překvapený Robles nestihl reagovat - 1:0 pro domácí Celtu.

První poločas zakončili hosté nepřesně, když Guido Rodríguez nahrával do vyložené šance Lorenovi. Ten si všiml ještě lépe postaveného Juanmiho, který by sice mohl pálit prakticky sám před brankářem Blancem, jenže domácí obrana jeho pokus zablokovala.

První poločas se každopádně povedl mnohem lépe Celtě. Po změně stran už to tak slavné nebylo. První větší šanci druhé půle spálil Juanmi po další dobré nahrávce na malé vápno, kde tentokrát pálil mimo. V 59. minutě volali hosté po penaltě poté, co ve vápně upadl obránce Emerson. Nejprve se celá situace zdála jasná, faul. Jenže sudí ani po konzultaci s videem svůj výrok nezměnil.

A to ani v 68. minutě. Nejprve sice po faulu Rafinhy na Guardada sudí ukázal na penaltový puntík, ale posléze po nápovědě od VARu své rozhodnutí změnil! Přesto se už hodně nasupený Betis dočkal. V 79. minutě se míč od Sergia Canalese dostal k volnému Zouhairovi Feddalovi, který si míč jedním dotykem zpracoval a druhým jej poslal do sítě - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele