38. kolo
19.07.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Leganés remizoval s Realem Madrid, přesto padá do nižší soutěže

Třetím sestupujícím se stal CD Leganés, který v posledním zápase nedokázal porazit Real Madrid (2:2). Domácí předvedli heroický výkon, jako jediní po koronavirové přestávce dokázali mistrovský Real obrat o body, ovšem na záchranu to nestačilo i díky tomu, že Celta Vigo získala v posledním zápase bod za bezbrankovou remízu. Na Municipal de Butarque nakonec padly čtyři branky

Domácí mohla zachránit jen výhra a bodová ztráta Celty Vigo, mělo to však podstatný háček, Leganés totiž hostil Real Madrid.

Hosté byli od začátku nebezpečnější, jakkoliv Zinédine Zidane nechal proměnit sestavu. V 6. minutě měl velkou šanci k tyči střílející Federico Valverde, ovšem skvělý zákrok předvedl Cuéllar. O tři minuty později šel do akce stoper Sergio Ramos, na hlavu mu posadil balón Isco a kapitán se nemýlil. S Leganésem to vypadalo zle, ale do konce zápasu zbývala ještě spousta času. Real nikam nepospíchal, v klidu si držel náskok a Leganés jeho laxnějšího přístupu před koncem poločasu využil. Jonathan Silva si zpracoval přenesení na prsa a posunul balón na Bryana Gila, který ho procedil mezi nohama gólmana Aréoly 1:1.

Leganés se v prvním poločase přesvědčil, že s tímto Realem Madrid se dá hrát a do druhé půle hodlal vstoupit aktivně. Bílý balet ale nemilosrdně trestal každé zaváhání a v 52. minutě šel znovu do vedení. Isco šikovně vysunul za obranu Marca Asensia a ten přesnou ranou vrátil Realu vedení. Leganés věděl, že Celta Vigo ve svém zápase zatím gól nedala, takže proti Realu nic nevzdával a znovu vyrovnal čtvrthodinu před koncem. Roger Assalé převzal ve vápně balón a z malého vápna překonal Aréolu. V tuto chvíli Leganés potřeboval ještě jeden gól, aby se při remíze Celty Vigo zachránil. V 86. minutě prožívali fanoušci Leganésu dramatické chvilky, VAR totiž zkoumal, zda-li hostující Jović nehrál ve vlastním vápně rukou. Pakliže ano, měli by domácí penaltu. VAR nakonec žádný přestupek neodhalil a zklamaný Leganés strhnout vedení na svou stranu nedokázal. Remíza 2:2 s Realem Madrid je skvělým výsledkem, který však první ligu nezachránil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele