20. kolo
17.01.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Getafe vykradlo Leganés třemi góly v první půli

Getafe stačila jedna půle k jasné destrukci domácího Leganésu. Zatímco hosté určovali tempo hry a vstřelili tři branky, Leganés se za celý zápas nedostal k prakticky žádnému většímu ohrožení branky soupeře.

Getafe bylo v Leganésu jasným favoritem a hodlalo to na hřišti dokázat pomocí hráčů jako Mata, Molina, Maksimović nebo Cucurella. Domácí celek celkem nedávno přišel o útočníka En-Nesyriho, místo něhož v základní sestavě nastoupil Carrillo. Bylo ale jasné, že tak důležitá opora se nenahradí snadno. A že to Getafe dnes půjde mnohem lépe, bylo jasné od začátku.

Domácí se na akce hostí vůbec nechytali a kombinačně je Getafe jednoznačně přehrávalo. Jaime Mata sice ještě první centr na své spoluhráče do vápna nedostal, ale o pouhou minutu později už se skóre ve prospěch Getafe měnilo. A ne naposledy. Po rohovém kopu se míč snesl na hlavu obránce Leandra Cabrery, který si přesně naběhl a nedal brankáři Cuéllarovi žádnou šanci zasáhnout.

Prohrávat tak brzo o jednu branku bylo pro domácí Leganés jasně nepříjemné, ale Getafe u jednoho zásahu nechtělo končit. Těsně po skončení dvaceti minut se totiž skóre utkání opět měnilo. Jorge Molina vybojoval míč na levém křídle, posunul ho za sebe na Cucurellu a ten odcentroval do vápna. Tam si naběhl Allan Nyom, který svou pohotovou reakcí zaskočil všechny obránce domácích - 2:0.

Domácí útočník Martin Braithwaite sice zakončil s končící třicátou minutou směrem na brankáře Soriu, ale ten byl nakonec bez práce. Leganés v těchto chvílích působil až příliš odevzdaně a prakticky nic se mu nedařilo. Korunu všemu nasadil rychlý kontr hostí ve 33. minutě, který táhl Molina. Útok hned čtyř útočníků na jednoho obránce nemohl skončit jinak - Jaime Mata po nezištné nahrávce od Moliny zasunul míč do sítě.

Přestávka přišla vhod mnohem víc domácím, kteří se na Getafe naprosto nechytali. A změna stran to nezměnila. Getafe logicky ubralo a pošetřilo síly, zatímco Leganés nedisponoval žádnými nápady na zvrat. Naopak mohl pár minut před koncem ještě inkasovat, kdyby míč před brankovou čarou nezachytil brankář Cuéllar.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele