1. kolo
17.08.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ávila vystřelil Osasuně tři body

Skvělý výkon brankáře Rubéna Martíneze výrazně pomohl Osasuně ke třem bodům ze hřiště Leganésu. Hosté nebyli lepším týmem, dokázali však přečkat šance soupeře, aby čtvrthodinu před koncem rozhodli. O jedinou trefu utkání se postaral Ezequiel Ávila.

Leganés si první kolo na vlastním hřišti představoval jinak, na druhou stranu za porážku si tak trochu může sám. Domácí měli dobré příležitosti, jenomže neschopnost vstřelit branku byla do očí bijící.

Je pravda, že Osasuna měla první gólovku a ve 12. minutě vystrašil domácí příznivce z volného přímého kopu Torres, jenž orazítkoval břevno! Poté hráli lépe hráči Leganésu, jenomže přes dobrou obranu Osasuny se neprosazovali. První poločas žádný skvělý fotbal nenabídl a není překvapením, že skončil bez branek.

Druhá půle byla o poznání akčnější a diváci na stadionu de Butarque si konečně přišli na své. V 53. minutě trefil z dobré pozice jen bránícího hráče En-Nesyri a o dvě minuty později stejný hráč dokonce vstřelil gól, jenomže sudí Rojas ho kvůli ofsajdovému postavení neuznal. Do třetice pak En-Nesyri orazítkoval tyčku a tím završil skvělou tříminutovku, během které ale regulérní branka nepadla.

A to zdaleka nebylo všechno. Po hodině hry Leganés vstřelil další neregulérní gól a na vině tentokrát bylo zpracování rukou. Leganés měl i další příležitosti, které buďto zahazoval, nebo si s nimi poradil brankář Martínez. Domácí se postupně nadechovali k závěrečnému náporu, když jak blesk z čistého nebe udeřil Ezequiel Ávila. Za hranicí vápna dostal kousek prostoru a i přes obležení tří hráčů vypálil přesně k tyči a zmrazil domácí fandy.

V 79. minutě vstřelil Leganés už třetí gól, který nebyl uznán, byť se znovu jednalo o ofsajdové postavení. Tlak domácích tak jako tak narůstal a minutu před koncem vytasil po hlavičce Braithwaita bravurní zákrok Martínez. Leganés vyrovnat nedokázal, s čímž se ještě v nastavení horko těžko smiřoval Óscar, který za ostrý faul uviděl červenou kartu. Osasuna vytěžila z minima maximum a hned v prvním kole získává tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele