2. kolo
25.08.2019 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético i ve druhém zápase LaLigy vyhrálo 1:0, poprvé získalo tři body ze hřiště Leganésu

Atlético má za sebou druhé vystoupení a znovu získalo tři body za nejtěsnější výhru. Před týdnem Los Cholchoneros udolali Getafe a tentokrát si poradili s Leganésem, na jehož půdě vyhráli vůbec poprvé v historii. Dvacet minut před koncem o tom rozhodl po přihrávce Félixe Vitolo.

Bylo to upracované vítězství, ale přesně taková k Atléticu patří. Hosté se přitom mohli hned v úvodu uklidnit rychlou brankou, ovšem Morata ze zajímavé střelecké pozice těsně minul. Atleti byli i dál aktivnější a Leganés se prakticky jenom bránil, což ho ale stálo značné úsilí i herní materiál. Zhruba po půlhodině hry musel opustit hrací plochu zraněný Rodrigo Tarín, jehož nahradil Unai Bustinza. Leganés i přes převahu soupeře první poločas ustál a do šaten si nesl bezbrankovou remízu.

Atlético na půdě Leganésu nikdy nevyhrálo, vždy si odtud odvezlo bod za konečnou remízu a i tentokrát by byl podobný výsledek považován za ztrátu. V 51. minutě spálil obrovskou šanci Joao Félix, když po Kokeho krásném centru zakončoval sám před brankou trestuhodně vedle a to mohlo hosty přijít draho. Leganés měl jen o pár minut později k dispozici standardní situaci z ideální vzdálenosti a Silvova povedená rána skončila na břevně. Branková konstrukce se ozvala i na druhé straně po střele Saúla, a tak i v tomto ohledu panoval na hrací ploše nerozhodný stav.

Kouč Diego Simeone se po hodině hry rozhodl pro změnu a na hřiště poslal místo Maria Hermosa Vitola. Jak moc dobrý tah to byl ukázala 71. minuta a vedoucí gól Atlética Madrid. Félix prošel s balónem na noze do šestnáctky, kde jej posunul na Vitola a ten umístěnou střelou k tyči rozradostnil hostující příznivce. Do konce utkání mohli Colchoneros ještě zvýšit náskok, ale domácí podržel Soriano. Leganés si v závěru vytvořil jen platonický tlak a branku Oblaka výrazně ohrozit nedokázal. Atlético tak poprvé v historii zvítězilo na Leganésu a po dvou kolech je stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele