6. kolo
25.09.2019 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leganés remizoval s Bilbaem 1:1

Hrdý baskický klub z Bilbaa se dlouho na první příčce LaLigy neohřál. Díky remíze 1:1 v Leganésu se do čela dostal Real Madrid, ovšem Baskové nemusí nijak zvlášť truchlit, v tabulce jsou třetí jen s dvoubodovou ztrátou.

Bilbao o víkendu zvládlo derby s Alavésem a vyhouplo se do čela LaLigy, ale aby vedoucí příčku udrželo, potřebovalo vyhrát na hřišti Leganésu popřípadě doufat v porážku Realu a dalších okolností.

Hosté byli na Municipal de Butarque aktivnějším týmem, byť utkání dlouho žádnou větší šanci nenabízelo. Až po hodině hry musel domácí brankář Soriano rychle ven z branky, aby zneškodnil pas Larrazabala, jenomže po nedohodě se spoluhráčem mu balón vypadl a nakonec musel zasahovat nadvakrát. Leganés ohrozil soupeřovu svatyni až na sklonku prvního poločasu. Ve 42. minutě nebezpečně pálil Óscar, ale jeho rána byla tečovaná a domácí zahrávali jen rohový kop. Minutu před koncem pak donutil Herrerína k zákroku Nasjrí.

Poločas skončil 0:0 a vše podstatné se z gólového hlediska stalo až po změně stran. Nejprve Carrillo hlavičkoval z malého vápna do Herrerína a v 59. minutě konečně přišel první gól utkání. A postarali se o něj hostující fotbalisté, když Bustinza místo balónu trefil nohy Larrazabaly a sudí odpískal pokutový kop, trefil se jako obvykle Raúl García!

Radost Bilbaa ze vstřelené branky však měla jepičí život. O dvě minuty později předvedl parádní kopací techniku Óscar Rodríguez a nádhernou střelou z přímáku srovnal na 1:1. Dvacet minut před koncem sudí posuzoval další zapeklitou situaci uvnitř šestnáctky, kdy sice Awaziem zahrál rukou, ale tomu předcházel faul hráče Bilbaa, takže se penalta nepískala. Diváci se nakonec rozhodující branky ať na té, či oné straně nedočkali, zápas skončil zaslouženým smírem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele