8. kolo
05.10.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Osasuna proti Villarrealu otočila výsledek

Villarreal na své předchozí vítězné zápasy nenavázal a v Pamploně prohrál. Nováček soutěže sice nedávno nezvládl své vůbec první utkání, ovšem výhra nad "Žlutou ponorkou" byla teprve jeho druhá v právě probíhající sezoně. První poločas díky Franciscu Torresovi patřil Villarrealu, po obrátce ale Osasuna dvakrát udeřila. Roncaglia a Ávila výsledek otočili.

Osasuně se po návratu mezi španělskou smetánku daří a dobrou formu konečně naladil i Villarreal. Očekával se tak vyrovnaný duel, který by mohl být i vzhledem k ofenzivě "Žluté ponorky" gólový.

A na El Sadaru skutečně dlouho bezgólový stav nevydržel. Po pěti minutách zakroutil balón na malé vápno Santi Cazorla a důrazný Pau Francisco Torres otevřel skóre utkání. Villarreal i po vstřeleném gólu pokračoval v náporu a za dvacet minut si připsal čtyři střelecké pokusy, zatímco Osasuna ani jeden. Ve 38. minutě přilétl do vápna domácích další centr a Karl Toko Ekambi ho před Martínezem poslal těsně vedle branky. První poločas skončil výhrou Villarrealu, ale vstup do druhého dějství zase patřil Osasuně.

Ve 46. minutě rozehrávala Pamplona rohový kop a odvrácený balón napálil z dobrých 25 metrů do sítě Facundo Roncaglia - 1:1. Na El Sadaru se začínalo od začátku a šance střídala šanci. Chukwuezeho hlavičku výborně vyrazil Martínez a na druhé straně Roberto Torres přestřelil. V 66. minutě měla Osasuna obrovskou šanci na vedení, Ávila totiž postupoval sám na Asenja, ten však předvedl skvělý zákrok a domácího hráče vychytal.

Rozhodující chvíle celého utkání přišla deset minut před koncem. Villarreal ztratil zhruba na své třetině balón a Osasuna okamžitě přešla do útoku, který přesně umístěnou střelou zakončil Ezequiel Ávila. Vzhledem k průběhu prvního poločasu to byl pro Villarreal krutý výsledek, na druhou stranu hosté ve druhém poločase nebyli schopni vstřelit pojistku nebo alespoň další gól. V nastavení Trigueros pouze protáhl Martíneze a výsledek 2:1 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele