27. kolo
08.03.2020 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Osasuna jedinou brankou zdolala Espanyol

Situace Espanyolu je zase o něco složitější, katalánský celek nestačil v Pamploně na Osasunu a na Celtu Vigo v tuto chvíli ztrácí šest bodů. Výhru domácím zajistil z pokutového kopu Roberto Torres. Espanyol rovněž dohrával v početní nevýhodě po vyloučení brankáře Diega Lópeze.

Espanyol čekala na El Sadaru těžká zkouška, Osasuně se totiž nedaří podle představ, ale proti poslednímu celku soutěže se chtěla vytáhnout.

Domácí začali náporem, ale ze dvou rohových kopů na začátku utkání nic nebylo. Espanyol se dostal ke slovu až po dvanácti minutách nepřesnou střelou Embarby. Ve 20. minutě hlavičkoval z dobré pozice Enric Gallego, ale veškerý vzruch byl kvůli ofsajdovému postavení zbytečný. Bohužel další šance k vidění nebyly, hra se hodně kouskovala a dalším společným rysem byla častá nepřesnost. Divákům na El Sadaru nezbývalo nic jiného, než doufat, že se situace po změně stran zlepší.

Espanyol nasadil na druhý poločas Jonathana Calleriho a ten po třech minutách sledoval, jak David López zahodil obrovskou tutovku. Hráč Osasuny dobře hlavičkoval od země, ale výborně zasáhl Martínez. Osasuna zůstávala v tlaku a o minutu později se dočkala pokutového kopu. Sánchez ve vápně zahrál rukou a verdikt sudího byl nemilosrdný, stejně jako Roberto Torres, který penaltou á la Antonín Panenka zajistil Osasuně vedení.

Katalánci měli dostatek času na vyrovnání a dokázali si vytvořit některé zajímavé momenty. Technický pokus Dardera zneškodnil Martínez a na druhé straně zazdil tutovku nepřesným zakončením Gallego. Veškeré plány Espanyolu na získání jakéhokoliv bodového zisku vzaly za své v 83. minutě, kdy Diego López údajně zahrál rukou mimo vlastní pokutové území. Situace byla přinejmenším velice sporná, protože sám brankář vymezený prostor šestnáctky neopustil - jednalo se skutečně o milimetry. Rozhodnutí to ale bylo zásadní, López dostal druhou žlutou a musel ze hřiště. Oslabení hosté pak neměli síly na zvrat a z Pamplony se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele