9. kolo
19.10.2019 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslabené Atlético doma jen remizovalo s Valencií

Šlágr sobotního programu 9. kola LaLigy přinesl jen remízu. Domácí Atlético sice krátce před koncem prvé půle vedlo díky penaltě Diega Costy, jenže vedení neudrželo. Postaral se o to Dani Parejo, který v 82. minutě srovnal na 1:1.

Atlético nehodlalo nic ponechat náhodě a proti obraně Valencie postavilo útok snů. Morata, Costa i Félix se vměstnali vedle sebe a navíc je ještě podporovali Koke se Saúlem. Valencia vsadila především na trio Torres, Gómez a Čeryšev. První pořádnou šanci zápasu si však na svůj účet připsali domácí.

V 18. minutě útočník Diego Costa sklepl míč pro Saúla Ñígueze, který pohotově vystřelil z hranice vápna. Mladý záložník však pálil těsně vedle. Obdobnou akci vymysleli domácí o čtyři minuty později, jenže i ta dopadla podobně. Diego Costa se tentokrát vtělil do role střelce. To Los Che se zatím dopředu zase tak moc nehnali, respektive jim v tom úspěšně bránila domácí záloha.

Diego Costa byl velkým strašákem hostující obrany a ve 28. minutě mohl poslat svůj tým do vedení. Řítil se na brankáře Cillessena velmi suverénně, jenže místo střely volil hned dvě kličky, takže se ze střelecké pozice vyhnal v podstatě sám. Ojedinělou šanci Valencie zařídil Denis Čeryšev a brankář Jan Oblak musel jeho ránu likvidovat nadvakrát.

Následně se do velké šance prohnal Álvaro Morata, který jen těsně minul vzdálenější tyč. Kdyby byl přesnější, Cillessen by se natahoval marně. Mnohem větší radost spustil na stadionu Wanda Metropolitano Diego Costa. Sudí Adrián Cordero Vega se totiž po upozornění od VARu vrátil k obrannému zákroku Čeryševa a odpískal ruku. Diego Costa pak jasně ukázal, že se v podobných situacích mýlí málokdy.

A bylo na Valencii, aby něco předvedla. Směrem dopředu se jí to ale moc nedařilo a ani po změně stran se vpřed nehnala s velkou chutí. Tu ukázal až Denis Čeryšev, který moc chtěl odčinit svůj penaltový zákrok. Deset minut po změně stran dostal míč na hraně vápna od Gómeze a pálil do břevna! Od něj se balon odrazil mimo brankovou čáru.

Atlético nejevilo zásadní snahu navýšit své vedení, což bylo vidět i ze střídání trenéra Diega Simeoneho (Llorente a Lodi). Pak nastala kuriózní situace, neboť se zranil João Félix a musel se podrobit péči lékařů. Jenže Atlético už mělo všechna střídání za sebou a dohrávalo tak nuceně o deseti.

A nebyla to jediná špatná zpráva. V 82. minutě totiž Valencia zahrávala volný přímý kop a k němu se postavil mistr na slovo vzatý. Dani Parejo totiž zakroutil míč nádherně mimo dosah Oblaka a srovnal na konečných 1:1. K remíze přispělo i pozdní vyloučení hostujícího Kang-in Leeho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele