30. kolo
20.06.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitolo devět minut před koncem rozhodl

Až devět minut před koncem utkání dokázalo Atlético Madrid vstřelit vítězný gól proti Valladolidu a připsalo si tak další důležitou výhru v boji o Ligu mistrů. Valladolid byl ale velmi těžkým protivníkem a moc nescházelo, aby si z Madridu přivezl alespoň bod.

Valladolid vyrukoval na Atlety aktivně a byl to Jan Oblak, který jako první musel v brance čarovat. Rubio se dobře individuálně uvolnil a střelu na přední tyč slovinský brankář dobře zpacifikoval. Na druhé straně měl velkou příležitost Morata, jenž po centru Trippiera zakončil vedle branky.

V 7. minutě trestuhodně pálil nad v dosud největší příležitosti Félix, takže výsledek byl nadále 0:0. Každopádně na Wanda Metropolitano to byl pohledný začátek, ale jak už to někdy bývá, tempo hry v průběhu poločasu pomalu upadalo. Ve 23. minutě spálil další tutovku Félix, Valladolid kontroval vlastní loženkou, která v podání Fernandese skončila těsně mimo. V nastaveném čase první půle se ještě hnal na hostujícího brankáře Llorente, ale Churripi stačil včas vyběhnout.

Hosté hráli s favoritem vyrovnanou partii, čekalo je však ještě hodně náročných 45 minut. Krátce po změně stran do třetice neuspěl Félix, když z otočky minul branku a pak se poměrně dlouho nic moc zajímavého nedělo.

Až v závěru utkání začalo Atlético přitápět pod kotel. Parteyho koncovka ještě gólem neskončila, ale po následném rohovém kopu už se Madridští radovali. Churripi nejprve podběhl přetažený centr, který do odkryté branky napálil rovnou z první Vitolo. Brankář Valladolidu se sice vrátil, ale balón vyrážel už za brankovou čarou, což VAR potvrdil.

Valladolid měl na vyrovnání málo času, přesto se ještě do šance dostal. Po centru Míchela se k hlavičce natlačil Plaňo a těsně minul. Atlético si mohlo oddechnout a po závěrečném hvizdu zaznamenalo další důležitou výhru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele